وزیر بهداشت در حوزه های غیرکرونایی هیچ برنامه ای ندارد

وزیر بهداشت در حوزه های غیرکرونایی هیچ برنامه ای ندارد

به گزارش پارلمان ایران دات کام انتظار نداریم تمامی مسائل حل شوند اما باید برنامه و اقداماتی حداقلی را از وزیر بهداشت می دیدیم که ندیدیم. وزیر بهداشت در این چند ماهه، واقعا، چه برنامه ای داشته است؟



پرستو بیرانوند _ چندین ماه از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی گذشته است و یکی از دستاوردهای بزرگی که طرفداران و حتی منتقدان دولت درباره آن صحبت می کنند، واکسیناسیون عمومی کرونا است که هرچند، در رفع موانع داخلی واردات و تخصیص ارز لازم، ریشه دارد اما وزارت بهداشت دولت سیزدهم آنرا نقطه قوت خود می داند و به آن مفتخر است. اما هم زمان، بهداشت و درمان کشور گرفتار چالشی جدی شده و بیمارانی که در جست و جوی داروهای تجویزی سرگردان داروخانه ها هستند و نهایتا، اغلب، دست خالی برمی گردند، صدای اعتراض شان بلند شده و گاهی، بخصوص در حوزه بیماری های خاص، کار حتی به تجمع های پرسرو صدا هم کشیده شده است. خیلی از داروهای وارداتی کمیاب شده و تعداد زیادی از داروهای داخلی حیاتی هم به سادگی یافت نمی شوند و با بهای گزافی به دست بیماران و خانواده های شان می رسند. هم زمان، تعیین تکلیف استخدام کادر درمانی و پرستاران در هاله ای از ابهام قرار دارد و مقامات وزرات بهداشت درحالی از کمبود کادر درمان سخن می گویند که حاضر نیستند قراردادها را با پرستاران فعال، منعقد کنند و وضعیت استخدامی آنان را سر و سامان دهند.
در چنین فضایی، کمال حسین پور عضو کمیسیون عمران، طرح استیضاح وزیر بهداشت را کلید زده و تا امروز ۱۴ نماینده، شامل سیدحمزه امینی، روح اله ایزدخواه، فتح اله توسلی، حسین حاتمی، اسماعیل حسین زهی، مجتبی رضاخواه، علیرضا زندیان، محمد جواد عسکری، محسن علیزاده سپیدان، رسول فرخی، جمال محمودزاده، حسن نوروزی، رحمت اله نوروزی و محسن فتحی امضای خویش را پای طرح استیضاح گذارده اند. هرچند، هنوز مدت زمان زیادی از وزارت عین اللهی نگذشته و این مجال اندک، برداشت زودهنگام بودن استیضاح را بوجود می آورد اما بانی استیضاح تاکید دارد: «به وزیر بهداشت تذکر داده شد، از او سوال کردیم و با او نشست برگزار کردیم اما متاسفانه نتیجه ای نداشت... انتظار نداریم تمامی مسائل در چند ماه حل شوند اما باید برنامه و اقداماتی حداقلی را از وزیر بهداشت می دیدیم که ندیدیم. وزیر بهداشت در این چند ماهه واقعا، چه برنامه ای داشته است؟
حسین پور درگفت وگو با خبرآنلاین کمبود دارو، کمبود تجهیزات پزشکی، وضعیت بحرانی درمان و مشکلات جدی کادر درمان را علت این استیضاح می داند. او بر این باور است واکسیناسیون عمومی کرونا تنها یکی از وظایف وزیر بهداشت بوده که خوب انجام شده اما این موفقیت نمی تواند و نباید دلیل یا توجیه ضعف عملکرد وزارت بهداشت در سایر حوزه ها شود، حوزه هایی که با سلامت و حتی جان مردم، سر و کار دارند. او وزیر بهداشت را در انجام مأموریت های قانونی در حوزه های غیرکرونایی، فاقد هرگونه برنامه ای می داند و می گوید، گزینه ای جز استیضاح نمانده است. گفت و گو با نماینده سردشت و پیرانشهر را بخوانید:

با چه علل و مستنداتی ستیضاح وزیر بهداشت را کلید زدید؟
توزیع اعتبارات در وزارت بهداشت عادلانه نیست و محورهایی که وزیر بهداشت به وسیله آن از نمایندگان مجلس رای اعتماد گرفت در برنامه های آقای وزیر وجود ندارد و برنامه ای وجود ندارد که به سمت آن حرکت نماید. در شهرهای محروم و نوار مرزی کشور کمبودها بسیار زیادی در حوزه درمان وجود دارد. در اغلب شهرستان ها پزشکان متخصص مانند رادیولوژیست ها وجود ندارد و یک نفر برای این وظیفه در نظر گرفته شده است که اگر همان پزشک به مرخصی برود شهر چندهزار نفری بدون رادیولوژیست خواهد بود و خانه بهداشت ها وضعیت خوبی ندارند. وزارت بهداشت در دولت دوازدهم هم عملکرد خوبی نداشته و در دولت سیزدهم هم تا کنون با گذشت چندماهی که وزیر بهداشت بر سر کار بوده، هیچ برنامه عملی برای بهبود وضعیت سلامت جامعه و درمانگاه ها و بیمارستان ها از او ندیدیم و به همین خاطر طرح استیضاح را کلید زدیم.

تعداد امضاهای طرح استیضاح وزیر بهداشت به حدنصاب قانونی لازم رسیده است؟
حد نصاب امضای نمایندگان برای استیضاح حداقل ۱۰ امضا است که تا کنون ۱۵ امضا جمع آوری شده است اما فعلاً درخواست استیضاح را به هیات رئیسه ارسال نکرده ایم تا نمایندگان ه های بیشتری طرح را مطالعه و درصورت تمایل امضا کنند و با تکمیل این مرحله، طرح را تقدیم هیات رئیسه می نماییم تا ظهر امروز ۱۵ نماینده، استیضاح را امضا کردند که متعلق به حوزه های انتخاباتی و کمیسسون های مختلفی هستند و پیباتوجه به وضعیت فعلی حوزه درمان، گمان می کنم به تعداد نمایندگان افزوده خواهد شد.

پیش از طرح استیضاح از ابزارهای نظارتی دیگر مانند «سوال» یا «تذکر» برای تعامل برای وزیر استفاده کردید؟
به وزیر بهداشت تذکر داده شد، از او سوال کردیم و با او نشست برگزار کردیم اما متاسفانه نتیجه ای نداشت. حتی با خود وزیر هفته گذشته صحبت کردیم. از چند سوال که از وزیر داشتیم انصراف دادیم چون که وزیر قول داد که مشکلات حوزه سلامت را حل کنند اما هیچ نتیجه ای ندیدیم. ما انتظار نداریم تمامی مسائل حل شوند اما باید برنامه و اقداماتی حداقلی را از وزیر بهداشت می دیدیم که ندیدیم. وزیر بهداشت در این چند ماهه، واقعا، چه برنامه ای داشته است؟

چندماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم گذشته به نظر شما برای استیضاح زمان کوتاهی نیست؟
خیلی ها معتقدند که طرح استیضاح زود انجام شده اما چه فایده که دو سال بگذرد و ما بعد اقدام کنیم؟ حوزه سلامت و وضعیت فعلی درمانگاه ها و بیمارستان ها چیزی نیست که بتوانیم برای خوب شدن آن صبر نماییم. عین الهی وزیر بهداشت است و برنامه هایی داشته و باید کم کم پیشرفتی در وضعیت می دیدیم و گزارش کار عرضه می داد اما هیچ کدام این اتفاقات رخ نداد. وزیر در این چندماه چه کاری انجام داده است؟ در خیلی از شهرستان ها بعضی داروها اصلا وجود ندارد. در خیلی از شهرهای محروم شبکه درمان برای هزینه ها جاری پولی در حساب ندارد.

زمان بررسی بودجه است. آیا در بودجه ۱۴۰۱ امیدواری برای بهبود اوضاع درمان وجود نداشت؟
نمایندگان به این نتیجه رسیدند که آقای عین الهی برنامه ای ندارد و نقشه راهی را ترسیم نکرده اند و ما هیچ امیدی به اقدامات وزیر بهداشت نداریم. تمامی برنامه ها که به بودجه و اعتبارات مربوط نیست. تقسیم پزشکان متخصص در سطح شهرهای محروم به مدیریت مربوط است. وزیر مدیریت درستی نداشته است. در شهر سردشت دستگاه سی تی اسکن چندین ماه است که کنار حیاط بیمارستان افتاده است و حتی برنامه ای برای نصب آن وجود ندارد. مردم باید برای انجام یک سی تی اسکن به فاصله ۲۰۰ کیلومتری را تا شهرهای همجوار بروند. وضعیت دارو به شدت بحرانی است و کمبود دارو بیماری های خاص جدی است، بعنوان نمونه در سردشت ما بیماران شیمیایی داریم که برای تأمین دارو مشکل دارند. یکی از علل استیضاح وضعیت فاجعه بار دارو است.

وزیر بهداشت در جلساتی که داشتید چه استدلال هایی برای مشکلات حوزه درمان داشت؟
وزیر بر واکسن کرونا مانور می داد. ما ممنون هستیم برای واکسیناسیون اما واکیسناسیون عمومی فقط بخشی از وظایف وزیر بهداشت است و نه همه مأموریت او. من در حوزه های نامرتبط با کرونا، برنامه ای از وزیر بهداشت ندیدم. با معاون درمانی وزیر جلسه داشتیم و مشکلات را به او هم انتقال دادیم اما جالب است که واکنشی به مشکلات نداشتند و برنامه ای برای مهار چالش ها نداشتند که ارائه نمایند. ما حداقل های درمان را در کشور نداریم. در تمامی شهرستان های محروم، مردم به حداقل امکانات درمانی دسترسی ندارند، مردم دیگر تحمل ادامه این مشکلات جدی را ندارند چون سلامت و حتی جان شان در معرض خظر فزاینده قرار دارد، وزیر، مسئول مشکلات برجای مانده از گذشته نیست اما برای رفع آنها در آینده، حداقل، برنامه ای داشته باشد اما ممتاسفانه، وزیر بهداشت، فاقد هرگونه برنامه ای است و این در شرایطی است که یک هشتم زمانی که وزیر در اختیار دارد، درحال تمام شدن است و بدون برنامه، معجزه ای رخ نخواهد داد و وضعیت، بدتر هم می شود.

چقدر احتمال می دهید استیضاح مطرح و هیات رئیسه با آن موافقت کند؟
استیضاح باید تقدیم هیات رئیسه شود و هیات رئیسه باید بر دغدغه ها نمایندگان حساسیت داشته باشد. ما هیات رئیسه را انتخاب کردیم که از حقوق نمایندگان و حقوق مجلس دفاع کنند و استیضاح و طرح سوال، از نخستین اصول حقوق نمایندگی و بدیهی ترین ابزارهای وظایف نظارتی نمایندگان است و دوستان هیات رئیسه باید همراهی داشته باشند. تابحال مخالفتی از هیات رئیسه نشنیده ام و بعید می دانم با شنیدن مستندات و استدلال های وزیر بهداشت و پاسخ های وزیر در صحن، مخالفتی داشته باشند، بخصوص اینکه سلامت و جان مردم با هر نگاه و منطقی در اولویت همگانی است و تعلل در شناسایی و پیگیری چالش های این حوزه، تاوان سنگینی خواهد داشت.


محورهای استیضاح وزیر بهداشت بهرام عین الهی:
۱- عدم توزیع عادلانه اعتبارات پروژه های عمرانی در سطح کشور
۲- عدم فراهمی دسترسی قابلیت خرید و بهره مندی از خدمات پایه سلامت برای همگان
۳- عدم برقراری عدالت در تأمین منابع و بهره مندی از خدمات سلامت
۴- عدم رعایت حفظ شأن و کرامت مردم در دریافت خدمات سلامت
۵ - عدم استفاده از نیروهای متخصص در بدنه وزارت خانه
۶- عدم اقدام در خود کفایی کشور در تأمین دارو و نابسامانی های گسترده در این حوزه
۷- عمل نکردن به وعده ها و برنامه های عرضه شده به مجلس در زمان گرفتن رای اعتماد
۸- ضعف در ساماندهی نیروی انسانی متخصص (کادر درمان) و پیشگیری از مهاجرت ایشان




بیشتر بخوانید: آژیر اخطار به «پاستور» در «بهارستان» به صدا در آمد / تیم اقتصادی دولت زیر تیغ انتقادات مجلس به زودی، تقدیم استیضاح وزیر رئیسی به هیات رئیسه مجلس شیب انتقادات مجلس از دولت تند شده/ تذکرات از وزیران عبور کرده و به رئیسی رسیده است ۲۱۲۱۵


منبع:

1400/10/13
23:09:13
0.0 / 5
1039
تگهای خبر: برنامه , پروژه , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵