تاکید نماینده مجلس بربرخورد با کاسبان فیلترشکن

تاکید نماینده مجلس بربرخورد با کاسبان فیلترشکن

به گزارش پارلمان ایران دات کام، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، فضای مجازی را ظرفیت مهم و ارزشمندی جهت استفاده در همه عرصه ها شامل علمی و اقتصادی مطرح کرد و اظهار داشت: باید با کاسبان فیلترشکن برخورد و به مردم معرفی شوند. این درحالی است که یک عضو شورای عالی فضای مجازی مجلس را مقصر فعالیت کاسبان فیلترشکن معرفی کرده است.


مجتبی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در رابطه با رفع فیلتر گوگل پلی و پیام رسان واتس آپ بعنوان گام اول رفع فیلترینگ و تحقق وعده دولت وفاق ملی در این حوزه، اظهار داشت: امروز فضای مجازی به فضای حقیقی تبدیل گشته و خیلی از کسب و کارها، مراودات تجاری و ارتباطات علمی و پژوهشی از راه فضای مجازی صورت می گیرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نباید از دانش های نوظهور و نگاههای جدید در عصر حاضر با نگاه محدودیت یا کتمان عبورکنیم، اضافه کرد: بعنوان نمونه ارزهای دیجیتالی بعنوان یکی از ظرفیتهای امروز تجاری در دنیا است که نفی یا عدم استفاده از ظرفیت نوآوری ها و فناوری ها سبب از دست دادن مواهب آن خواهد شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس افزود: چنین نگاهی با اعمال سیاست محدودسازی سبب ایجاد فضایی امن برای سوء استفاده کلاهبرداران شده است و این درحالی است که با تدوین و تصویب قوانین برای ارزهای دیجیتالی و سازماندهی آن، می توانیم از ظرفیت مثبت آن بعنوان یکی از روش های تأمین ارز و حل مشکل تحریم ها استفاده نماییم.
وی افزود: در حوزه فضای مجازی، ضرورت افزایش پهنای اینترنت با سرعت، باکیفیت و امن و ارتقاء فیبر نوری مهم می باشد که این مورد از دولت گذشته شروع شد و در این دولت هم ادامه خواهد یافت.
یوسفی، آموزش آنلاین با استفاده از فضای اینترنت را یکی از کارآمدترین روش های آموزشی تحصیلات دانش آموزان و دانشجویان در زمان تعطیلات به علت آلودگی هوا عنوان نمود و خاطرنشان کرد: البته در همه دنیا در هنگام استفاده از فضای مجازی، به امنیت اطلاعات مردم، حریم شخصی افراد و خانواده ها احترام می گذارند. بنابراین در مجلس گذشته قانون دوام تصویب گردید.
این نماینده مجلس افزود: فضای مجازی ظرفیت مهم و ارزشمندی است به شرط این که آنرا به درستی مدیریت کرده و از قوانین در این عرصه استفاده نماییم و نظارتی که صورت می گیرد به سود مردم رقم زده شود.
یوسفی با اشاره به اینکه باید با کاسبان فیلترشکن برخورد و به مردم معرفی شوند، تصریح کرد: این افراد با فروش فیلترشکن امنیت شبکه را مختل کرده و سبب حمله هکری می شوند. به عبارتی باید به شکل نظامند به فضای مجازی ورود کرد تا سبب رضایت آحاد مردم شود.

کوتاهی مجلس در جرم انگاری فیلترشکن فروشی

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درحالی از لزوم شناسایی و برخورد با فیلترشکن فروش ها در جامعه سخن گفته و بر این مورد تاکید دارد که، رسول جلیلی عضو شورایعالی فضای مجازی جمعه شب در یک گفتگوی تلویزیونی، با اشاره به اینکه از نظر فنی و پیگیری های حقوقی بحث فیلترشکن ها را رها کرده ایم، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی چندین سال است که مقرر است یک ماده واحده را درمورد جرم انگاری این مورد تصویب کند یعنی فعالیت امروز فیلترشکن ها ناشی از کوتاهی از مجلس بوده است. از زمان دولت دوم یا حتی دولت اول آقای روحانی قرار بوده مجلس این کمک را به فضای مجازی بکند، چون این موضوعی است که سابقه بیشتر از ۱۰ سال دارد.
این عضو شورایعالی فضای مجازی افزود: چون جرم انگاری در این حوزه رخ نداده است، فیلتر شکن فروش و قاچاق کننده دستگیر می شود، پیگیری می شود می رود دادگاه قاضی نمی تواند حکم بدهد یعنی کوتاهی از طرف مجلس بوده و از طرف دولت ها بوده و مساله اینست که ما آن بخش را رها کردیم و بعد می گوییم که خب رها کردیم چرا می شود؟
به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از خبرگزاری ایرنا، یکصد و چهارمین جلسه شورایعالی فضای مجازی روز سه شنبه چهارم دیماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورایعالی فضای مجازی کشور برگزار شد و در این نشست، مبحث بازبینی در سیاست های مسدودسازی، مجدد طرح شد و بعد از عرضه نظرات دستگاه ها، که پیش تر مورد بررسی قرار گرفته بود، در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
در جلسه روز سه شنبه شورایعالی فضای مجازی، بعد از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیت های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل پلی، با اکثریت رای مثبت دادند.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در نشست روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه هیئت دولت درمورد رفع فیلترینگ بیان داشت: نتایج ارزیابی های علمی و تحلیل اثرات اجتماعی فیلترینگ نشان داده است که هیچ یک از اهداف این طرح محقق نشده بلکه مضرات و مشکلات دیگری هم ایجاد کرده، اما حیرت انگیز است که ما همچنان نسبت به ادامه این روند پرضرر و بی نتیجه اصرار داریم.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه باعث توسعه و تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از آن خواهد شد، بیان داشت: بنای دولت توسعه آموزش و تولید محتواهای فرهنگی بخصوص برای نوجوانان و جوانان و هم افزایش خدمات دولتی بر بستر شبکه های اجتماعی است که منجر به استفاده بهینه از اینترنت خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت به دنبال ایجاد نگاه مشترک با دیگر نهادهای حاکمیتی در رابطه با رفع فیلترینگ است، بر لزوم تسریع در اجرای مصوبه جلسه شورایعالی فضای مجازی و تشکیل کارگروه ویژه به منظور بررسی ابعاد مختلف این موضوع، رفع دغدغه ها و نگرانی ها در این حوزه و عرضه نتیجه به جلسه بعدی این شورا برای تصمیم گیری نهایی تاکید کرد.



منبع:

1403/10/09
11:24:28
0.0 / 5
39
تگهای خبر: آموزش , تصویب , حكم , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱