آنچه در نشست مجمع نمایندگان كرمان با دادگستری گذشت

قوانین برخورد با قاچاق و شهروندان خارجی مربوط به ۷۰ سال پیش است

قوانین برخورد با قاچاق و شهروندان خارجی مربوط به ۷۰ سال پیش است

پارلمان ایران دات کام: آنطور که دادگستری کل کرمان اعلام نموده مجمع نمایندگان استان با رئیس کل و دیگر مسئولان قضایی این دیار جلسه ای با هدف بررسی مسائل مهم و کلان استان داشتند و همچون بحث شده که برخی قوانین مربوط به خیلی از جرایم مهم مثل قاچاق مربوط به چند دهه قبل هستند و باید بروزرسانی شوند.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از خبرگزاری ایرنا، در این نشست مسائل مختلفی از قاچاق سوخت، اتباع و دیگر مسائل محور بررسی قرار داشته است؛ همچون رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: ورود و تردد شهروندان خارجی غیرمجاز، قاچاق سوخت و وجود خودرو های شوتی در جاده های استان از با اهمیت ترین مشکلات فعلی است و برای برخورد با این جرایم، با خلاء بزرگ در قوانین کشور روبه رو هستیم.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی روز چهارشنبه در نشست تعاملی شورای قضایی با اعضاء مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: قوانین مربوط به جرایمی همچون قاچاق سوخت، خودرو های شوتی و ورود و تردد بدون مجوز شهروندان خارجی در کشور مربوط به حدود ۷۰ سال قبل است که از بازدارندگی لازم برخوردار نیست و انتظار می رود نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اصلاح و تصویب قوانین این حوزه توجه لازم را داشته باشند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان بیان کرد: تقویت ایست بازرسی های مرصاد، ایجاد ایست بازرسی های بهادرآباد و جازموریان(در جنوب استان) و نیز تجهیز آنها به دستگاه های پیشرفته باید انجام شود؛ ضمن این که فقدان زندان و بازداشتگاه در بعضی شهرستان ها سبب تراکم در بعضی زندان های استان شده است که این مساله نیز باید برطرف شود.
وی با اشاره به لزوم استقرار سامانه پهپادی پایش کویر در استان کرمان اظهارداشت: استقلال و استقرار فرماندهی انتظامی جنوب استان مصوب شده و این مساله از مواردی است که باید از طرف نمایندگان پیگیری شود و به عاقبت برسد برای اینکه ضریب امنیت این منطقه را ارتقا می بخشد.

ورود به مقوله مهریه

حمیدی با اشاره به ارتقای سهم استان کرمان از معادن اظهار داشت: در وضعیت فعلی، مردم در عرصه های مربوط به مهریه با مشکلات عدیده ای روبه رو شده اند و افراد زیادی به علت آنکه تمکن مالی پرداخت مهریه را ندارند وارد زندان می شوند که آمار آنها نیز روز به روز افزایش خواهد یافت و با وجود تمامی کوشش های انجام شده در ستاد دیه، همیشه شاهد افزایش بدهکاران مالی غیرعمد همچون در عرصه مهریه هستیم که این موارد باید از طرف نمایندگان مجلس و با تصویب قوانین موردنیاز، برطرف شود.
وی با اعلان اینکه کرمان از استانهای موفق در برگزاری جشن های گلریزان است اشاره کرد: سال قبل بالاتر از ۳۰۰ مددجوی جرایم غیرعمد از زندان های استان کرمان آزاد شده اند و ستاد دیه، طرحی را بمنظور اصلاح قسمتی از قوانین مربوط به بدهی های مالی همچون مهریه به مجلس ارسال کرده تا از ورود این افراد به زندان ها جلوگیری شود و انتظار می رود که این طرح مورد حمایت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
رییس کل دادگستری استان کرمان اشاره کرد: بر طبق تفاهم نامه منعقده بین قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی تعامل بین نمایندگان مجلس و مقامات قضایی برقرار است و براین اساس مکاتبات نمایندگان را محترم شمرده و ترتیب اثر می دهیم، هرگونه مطالبه مردمی که از طرف نمایندگان مطرح می شود را نیز بر طبق قانون مورد رسیدگی قرار می دهیم ویکی از معاونان قضایی دادگستری کل استان کرمان به عنوان رابط بین دستگاه قضایی و مجمع نمایندگان انتخاب شده است.
وی همین طور با اشاره به احیای دادسرا در شهرستان انار بیان کرد: این امر سبب توسعه رضایت مندی مردم شده که امیدواریم دادسرا در کوهبنان نیز احیا شود، همین طور راه اندازی دادگاه در بخش روداب شرقی و گُنبکی در دستور کار قرار دارد.
رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به وصول مطالبات مراکز درمانی خصوصی و دولتی و داروخانه ها از بیمه ها، اظهار داشت: با پیگیری معاونت اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم دادگستری کل کرمان، پنج هزار و ۳۸۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال از این مطالبات پرداخت شده است.

اصلاح اجرای برخورد با خودرو های شوتی

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: درباره ی پیشنهاد در رابطه با موضوع اصلاح نحوه ی اجرای محکومیت های مالی، برخورد با خودرو های شوتی و مبارزه با قاچاق سوخت، اصلاحاتی در این زمینه ها انجام شده تا نیروی انتظامی بتواند اقدامات برخوردی خود با قاچاق سوخت و خودرو های شوتی را انجام دهد و در صورت نیاز پیگیری های بعدی نیز صورت خواهد گرفت.
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی اضافه کرد: موضوع الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از موضوعات بسیار مهمی است که باید حتما صورت گیرد.
وی با اشاره به استقرار سامانه پهپادی در بم اشاره کرد: این سامانه نیاز به تقویت دارد اما بخش های مختف را مورد رصد و پایش قرار می دهد.

مشکلات کرمان در عرصه معتادان متجاهر حل شود

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به حل مشکلات مرکز استان در عرصه های معتادان متجاهر، درمان و آموزش وپرورش اظهار داشت: شرکت های بزرگ باید به مسئولیت های اجتماعی خود عمل و انتظار می رود که دستگاه قضایی این مساله را پیگیری کند.
شهباز حسن پور بر ایجاد زمنیه تکمیل پروژه انتقال آب خلیج فارس نیز اصرار کرد و اضافه کرد: پرداخت مطالبات بیمارستان ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

لزوم برخورد قضایی با سوخت برها

نماینده مردم شهرستان های جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: وجود سوخت برها در جنوب استان زندگی مردم را به هم ریخته و امنیت روحی و روانی آنها را تحت تأثیر قرار داده است که انتظار می رود برخورد قضایی لازم در این زمینه صورت گیرد.
منصور شکراللهی با قدردانی از راه اندازی اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان منوجان گفت: در بررسی بودجه در موارد مربوط به قوه قضاییه همچون در موارد مربوط به ستاد دیه و غیره کمک خواهیم کرد.

مجید دوستعلی دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مراجعات مردم به نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره ی مشکلات قضایی و حقوقی خود بیان کرد: انتظار می رود دفتر ارتباط دادگستری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی راه اندازی تا مطالبات قانونی مردم در این زمینه با سهولت به مقامات قضایی منعکس شود.
غلامرضا نویدی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مربوط به حضور و تردد شهروندان خارجی بدون مجوز درکشور و استان کرمان بیان کرد: مواردی در این زمینه در مجلس شورای اسلامی در دست پیگیری قرار داد و انتظار می رود که استان نیز نظرات خود در این زمینه را منعکس کند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی نیز بر حل مشکلات مردم در ارتباط با اراضی در یک منطقه زرند اصرار کرد اظهار داشت: وضعیت زندان زرند نیز باید بهبود یابد و دادسرای کوهبنان نیز احیا شود.

مشکلات دستگاه قضا به نمایندگان منعکس شود

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: با مشکلات و مسائل دستگاه قضایی آشنا هستیم و دوست داریم که به این دستگاه کمک گردد، بدین جهت درخواست می شود مسائل و مشکلات دستگاه قضایی احصا و به نمایندگان ارائه تا از ظرفیتهای موجود برای حل این مشکلات استفاده گردد.
محمد معتمدی زاده با اشاره به حل مشکلات موجود در اجرای قانون حدنگار اشاره کرد: موضوع پیش گیری از وقوع جرم نیز باید بصورت جدی تر در جامعه دنبال شود.
احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: مشکلات ناشی از مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دستگاه قضایی وارد می شود و اگر مشکلات این حوزه ها برطرف شود، حجم ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی کاهش پیدا می کند.
یاسر سلیمانی نماینده مردم شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه نیز با تأکید بر حل مشکلات مردم این مناطق در عرصه مالکیت اراضی اظهار داشت: باتوجه به شرایط موجود انتظار می رود در اجرای طرح ها، به ملاحظات منطقه ای توجه گردد.

متناسب نبودن ظرفیت زندان های کرمان با جمعیت کیفری

مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز با اشاره به این که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان ۴۳۱ زندانی داریم که از میانگین کشوری بالاتر است، اشاره کرد: تعدیل احتساب نرخ جریمه، تکمیل مرحله دوم زندان کهنوج، راه اندازی زندان جدید زرند، رفع مشکلات فضای فیزیکی زندان رفسنجان، حل مشکلات مربوط به فضای فیزیکی زندان جیرفت و تامین اعتبارات لازم برای تکمیل اردوگاه حرفه آموزی استان از مواردی است که انتظار می رود اعضاء مجمع نمایندگان استان نسبت به اصلاح آنها اقدام نمایند.
رضا ذوالفعلی نژاد اشاره کرد: ظرفیت برخی زندان های استان کرمان تناسبی با جمعیت کیفری موجود ندارد و با وجود تراکم موجود در زندان ها، طبقه بندی زندانیان ممکن نیست که با راه اندازی اردوگاه حرفه آموزی، بخش زیادی از مشکلات این حوزه برطرف می شود.
اجرای طرح کاداستر در ۹۹.۲ درصد از اراضی ملی استان
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان نیز به کمبودهای موجود در عرصه فضای اداری و نیروی انسانی اشاره و بیان کرد: در قوانین موجود کشور، مواردی از عدم تطابق بین قوانین وجود دارد که زمینه اجرای این قوانین از میان می برد و اصلاح این موارد مورد تاکید قرار دارد.
سید مهدی هاشمی اضافه کرد: اظهارداشت: در قانون جامع حدنگار موضوع تبدیل اسناد دفترچه ای به اسناد کاداستری مورد تاکید قرار دارد و این در شرایطی است که ۱۸۰ هزار سند دفترچه ای در استان وجود دارد که ۱۰۰ هزار مورد آنها در روستاها هستند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان اظهار داشت: تا حالا طرح کاداستر در ۹۹.۲ درصد از اراضی ملی، ۵۴.۶ درصد اراضی کشاورزی، ۴۸.۸ درصد اراضی شهری، ۳۲ درصد اراضی روستایی، ۲۸.۳ درصد اراضی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و ۲۷ درصد اراضی مربوط به دستگاه های اجرائی اجرا شده است.
دستیابی پزشکی قانونی کرمان به سطح بین المللی سم شنایی دنیا
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: تا هفته آتی دو دستگاه در لابراتوار سم شناسی پزشکی قانونی استان کرمان راه اندازی می شود که با شروع فعالیت آنها، پزشکی قانونی کرمان از سطح بین المللی سم شنایی در دنیا برخوردار خواهد بود.
مسعود قادی پاشا اضافه کرد: پزشکی قانونی استان کرمان، به عنوان هشتمین قطب آموزش کشور معرفی شده است و جنوب شرق کشور را پوشش خواهد داد.



منبع:

1403/08/19
11:02:00
0.0 / 5
55
تگهای خبر: آموزش , بازداشت , پروژه , پرونده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵