مجلس یازدهم در گرداب چالش های خودساخته نمایندگان

مجلس یازدهم در گرداب چالش های خودساخته نمایندگان

پارلمان ایران دات کام: مرور کارهای نمایندگان مجلس، نشان دهنده صرف میزان قابل توجهی از وقت و هزینه برای برخی طرح هایی است که در بهبود معیشت مردم نه فقط تاثیری نداشته بلکه مسئله اصلی کشور محسوب نشده و  ارزیابی های کارشناسی ، اولویتی برای قانونگذاری محسوب نمی شده است.



رسول سلیمی: مجلس یازدهم در حالی وارد سومین سال فعالیتش می شود که سنگ بنای طرح های نمایندگان با شعارهای اولیه آنها که بر محور اقتصاد و معیشت مردم بود، فاصله دارد. پیگیری طرح هایی که یا با مخالفت افکارعمومی مواجه می شد یا آنکه اساسا اهداف مجلس یازدهم در ارتقای معیشت و رفاه مردم را دنبال نمی کرد. حاشیه هایی که بر متن غلبه می کرد و نارضایتی و گاهی خشم مردم را به دنبال داشت.
مرور این دسته از کارهای نمایندگان مجلس نشان دهنده صرف میزان قابل توجهی از وقت و هزینه برای برخی طرح هایی است که در بهبود معیشت مردم نه فقط تاثیری نداشته بلکه مسئله اصلی کشور محسوب نشده و ارزیابی های کارشناسی، اولویتی برای قانونگذاری محسوب نمی شده است.
مرور تعدادی از مصادیق چنین کارهایی، خالی از فایده نیست.
توهین به دیپلمات ها در صحن علنی مجلس
محمدجواد ظریف که در ۱۵ تیرماه ۱۳۹۹ برای ارائه گزارش به صحن علنی مجلس آمده بود هدف توهین نمایندگان مجلس یازدهم قرار گرفت.(فیلم لحظات توهین را ببینید) توهین هایی که روزهای پس از آن، با واکنش رهبرانقلاب رو به رو شد و ایشان در نقد رفتار نمایندگان مجلس گفته بودند «حضور وزرا در یک ماه اول شروع به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود.»
ظریف در آن جلسه که در زمینه های مختلف سیاست خارجی، پرونده هسته ای و روابط خودش با سردار سلیمانی و جبهه مقاومت گزارش می داد، در پاسخ به توهین های مکرر نمایندگان مجلس «گفت که حرف ها و توهین ها را به جان می خرم. به من ذلیل گفتید در صورتیکه رهبر معظم انقلاب به من شجاع گفته بود، به من دروغگو گفتید در صورتیکه رهبر معظم انقلاب به من صادق گفته بود، اما من وظیفه دارم از شما بعنوان نمایندگان مردم بزرگ ایران بشنوم و به گوش جان بشنوم و از شما تشکر کنم از انتقادهای شما تشکر می کنم حتی از تندی های شما هم تشکر می کنم. اما بدانید همه ما در یک کشتی نشسته ایم، همه ما باهم هستیم.»
طرح جنجال برانگیز صیانت از فضای مجازی
این طرح که بیش از ۷ ماه از وقت نمایندگان مجلس را به خود اختصاص داد، با مخالفت شدید افکارعمومی مواجه گردید. خیلی از کارشناسان، اساتید دانشگاه و اقشار مختلف متاثر از اثرات تخریبی بر اقتصاد و آزادی های اجتماعی با آن مخالفت کردند. پس از آن که نسخه مورد تایید طراحان آن در کمیسیون ویژه ای که جهت بررسی آن تشکیل شده بود و اختیارات آن کمیسیون را برمبنای قانون اساسی به نمایندگان عضو آن تفویض کرده بود، معاونت تقنینی مجلس در نامه ای پروسه رای گیری و تصویب این طرح در کمیسیون را به علت تغییر در متن طرح اولیه مغایر با قانون داخلی مجلس دانسته و رای گیری کمیسیون صیانت را ابطال کردند. سرانجام مجلس پس از ماه ها تنش و درگیری، طرح صیانت را برای تعیین چارچوب های کلی آن، به شورای عالی فضای مجازی ارسال کرد. این در شرایطی است که هنوز سایه هدف محوری طراحان آن، یعنی مسدوسازی و فیلترینگ بر سر اینترنت ایران برای باقی است.
مجازات برای نگهداری از حیوانات خانگی
«برای نگهداری کنندگان از حیوانات خانگی مثل سگ و گربه جرم زایی شود» این جمله را حاجی دلیگانی درباره هدف از ایجاد این طرح می گوید، این عضو هیات رئیسه مجلس معتقد است: فضاهای اجتماعی مخصوص انسان ها است نه مخصوص حیواناتی که باید در محل های مخصوص به خودشان زندگی کنند. طراحان این طرح صنف مشاورین املاک را موظف کرده حداکثر سه ماه بعد از ابلاغ رسمی این قانون، ممنوعیت نگهداری حیوانات موضوع این قانون را جهت اطلاع و رعایت موجرین و مستاجرین، در قراردادهای اجاره بگنجاند و جزای نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری (که سالانه توسط دولت و اتحادیه های مربوطه تعیین و اعلان می شود) و نیز ضبط حیوان مربوطه محکوم» می شوند.
ممنوعیت واردات آلات موسیقی؛ منتقدان از ایران بروند آذرماه ۱۴۰۰ مهدی میراشرفی، رییس گمرک ایران در گفت وگویی خبر ممنوعیت کالایی را اعلام نمود که تا قبل از آن کسی از این ممنوعیت خبر نداشت. «آلات موسیقی جزو کالاهای گروه چهاری است که ورود آن به کشور ممنوعست.» همان موقع سیدکاظم موسوی، نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم نایب اول رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم اظهار داشته بود: «ورود آلات موسیقی به کشور به صلاح نیست چون کشور ما جمهوری اسلامی است. چرا باید علیرغم این همه شهدا و علمایی که داریم آلات موسیقی به کشور وارد شود؟» موسوی در پاسخ به نقدهای مطرح شده برای این طرح اظهار داشته بود: «اگر افرادی که به دنبال آلات موسیقی یا امیال شخصی خودشان هستند، کشورهای دیگر هستند می توانند از ایران بروند»
سیلی عنابستانی به سرباز راهور؛ انفعال هیات رئیسه مجلس
بعد از آنکه خودروی عنابستانی نماینده سبزوار برای ورود به خط ویژه اتوبوس توسط سرباز راهور شهر تهران متوقف می شود، او با سرباز وظیفه درگیر شده و به او سیلی می زند. فردای انتشار ویدئوی سیلی زدن عنابستانی، او طی اطلاعیه ای اصل ماجرا را انکار می کند. اما انتشار ویدئوی دیگری سیلی زدن او را تایید و فشار افکارعمومی به مجلس برای برخورد با او را زیاد می کند. این در شرایطی است که کمتر از یک شبانه روز، انکارهای عنابستانی به تشکر از این سرباز و عذرخواهی از مردم ایران منجر گردید. محمدباقر قالیباف که در صفحه رسمی تویتترش تاکید کرده بود که درصورت احراز تخلف، هیئت نظارت بر نمایندگان بدون مسامحه ماجرا را بررسی و برخورد قانونی خواهد کرد، پس از صدور رای دادگاه و محکومیت عنابستانی، تا به امروز سکوت کرده است.
مصوبه تغییر نکردن ساعت رسمی کشور در بهار و تابستان
نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس در واپسین روزهای کاری سال ۱۴۰۰، طرح نسخ تغییر ساعت رسمی کشور را تصویب کردند. با ارسال طرح به شورای نگهبان و رفع ابهامات آن که در جلسات حضوری نماینده شورای نگهبان با بهارستانی ها پیگیری شد، سرانجام محمدباقر قالیباف این قانون را به دولت ابلاغ نمود. قانونی که از تاریخ ۱۴۰۲/۱/۱ لازم الاجرا خواهد بود. سابقه عدم تغییر ساعت رسمی کشور به دوره محمود احمدی نژاد باز می گردد. زمانی که وی در اسفند ۱۳۸۴، تصمیم گرفت از جلو کشیدن ساعت رسمی کشور در سال جدید پیشگیری کند. آن روزها نمایندگان مجلس با دریافت گزارشات کارشناسی به ویژه از وزارت نیرو به این نتیجه رسیدند که مصرف برق کشور متاثر از عدم تغییر ساعت رسمی، بالا رفته است. مجلس در ادامه قانونی را برای الزام دولت احمدی نژاد به تغییر ساعت تصویب کرد. احمدی نژاد سرانجام با دو سال مقاومت در مقابل اجرای قانون مجلس، این مصوبه را اجرا کرد. قانون مجلس در حالی به دولت ابلاغ گردیده که برابر تازه ترین گزارشات وزارت نیرو، کشور ظرفیت تامین برق در صورت عدم تغییر ساعت رسمی کشور را نخواهد داشت. موضوعی که در تازه ترین نامه شرکت توزیع نیروی برق به استاندار تهران اعلام شده است.
بیشتر بخوانید: چگونه موضوعات اجتماعی انحرافی، جایگزین مطالبات اقتصادی مردم می شوند؟


منبع:

1401/03/13
17:44:44
0.0 / 5
397
تگهای خبر: ابلاغ , پرونده , تصویب , دادگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲