سقوط تاج و تخت پایتخت در کتاب مجله محله

سقوط تاج و تخت پایتخت در کتاب مجله محله

پارلمان ایران دات کام: پارلمان ایران دات کام: شماره چهارم کتاب مجله محله با موضوع محلهای اثرگذار تهران در ایام پرحادثه انقلاب اسلامی منتشر گردید.



به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از مهر، شماره چهارم کتاب مجله همشهری محله اخیرا با مبحث مکانهای تاثیر گذار تهران در ایام پرحادثه انقلاب اسلامی و در قسمتهایی همچون «۱۵ خرداد، آغاز داستان انقلاب»، «رویدادهای انقلاب ۵۷ در قاب تهران»، «زندان های تهران، محل حبس انقلابیون»، «دانشجویان و دانش آموزان در خط انقلاب»، «مساجد و هیأت های انقلابی در تهران» و «امام خمینی در تهران» انتشار یافته و روی پیشخان آمده است.
گروه مجلات؛ کتاب-مجله «محله» در این شماره، سراغ تهران زمان انقلاب رفته است؛ شهری که در این سال ها حوادث مختلفی را از سر گذرانده و خود به مثابه شخصیتی مستقل بر حوادث تاثیر گذاشته است.
کوچه ها، خیابان ها و میدان های تهران بعنوان عناصر هویت ساز شهری، اتفاقات بسیاری را از سر گذرانده و بخش مهمی از هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران را برساخته اند. کتاب مجله همشهری محله در شماره ۴ تلاش کرده روایات متمایز و تازه تری از مکان رویدادهای انقلابی در تهران عرضه کند؛
روایت های در ارتباط با رویدادهای انقلابی در تهران از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ و توجه به مکان این رویدادها اهمیت ویژه ای دارد چونکه با گذشت نزدیک به نیم قرن از پیروزی انقلاب و تغییرات گسترده در شهر تهران، خیلی از خاطرات، رویدادها و مکان این رویدادها به وادی فراموشی سپرده شده اند.
از این رو تمرکز روی این جنبه از شهر تهران از منظر تاریخ انقلاب ضروری است. کتاب مجله تهران در شماره ۴ خود به سراغ تهران در روزگاری می رود که هر روز اتفاق جدیدی را از سر می گذراند. در این شماره سعی شده که روایات متمایز و تازه تری نقل شود تا خوانندگان با زوایای گوناگونی از این مکانها آشنا گردند که امکان دارد تابحال مغفول مانده باشد.
خیابان ویلا، ورزشگاه امجدیه، زندان های قزل قلعه و اوین، دبیرستان البرز، مساجد جلیلی و ارگ، دانشگاه تهران، شبستان چهلستون، هنرستان کارآموز و... از مکان هایی هستند که کتاب مجله تهران به آنها می پردازد. «اعتصاب استادان دانشگاه آریامهر»، «کودتا در اکباتان»، «تسخیر پادگان عشرت آباد»، «کشتار خونین کارگران در کاروان سرسنگی» و... همچون مطالب خواندنی این شماره اند.
در بخشی از این کتاب مجله آمده است؛
مسجد الجواد در میدان هفتم تیر واقع است. اولین امام جماعت این مسجد آیت الله سیدرضا زنجانی بود، پس از ایشان آیت الله مطهری امامت جماعت این مسجد را از سال ۱۳۴۹ برعهده گرفت. با حضور سه شخصیت انقلابی، یعنی استاد مطهری، محمدجواد باهنر و محمد مفتح، مسجد روز به روز اهمیت بیشتری یافت.
این اشخاص با برگزاری جلسات و سخنرانی های متنوع، مسجد الجواد را به کانونی ضد حکومت پهلوی تبدیل نموده اند. در دوران حضور استاد مطهری، این مسجد یکی از پرتحرک ترین مساجد تهران محسوب می شد. آیت الله مطهری از علما و وعاظ معروفی برای سخنرانی در این مسجد دعوت می نمود، چهره هایی چون آیت الله امامی کاشانی، شیخ محمدتقی فلسفی، آیت الله حسین نوری و فضل الله محلاتی همچون کسانی بودند که حضورشان به سخنرانی های این مسجد رونق زیادی داده بود.
شماره چهارم کتاب مجله همشهری محله با ۱۳۶ صفحه و قیمت ۲۵۰ هزار تومان انتشار یافته است.

1403/12/25
18:43:12
0.0 / 5
97
تگهای خبر: هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لینک دوستان پارلمان ایران دات كام