نماینده زاهدان:

حضور رییس جمهور در سیستان و بلوچستان موجب تحول خواهد شد

حضور رییس جمهور در سیستان و بلوچستان موجب تحول خواهد شد

به گزارش پارلمان ایران دات کام، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حضور ویژه رئیس جمهور در سیستان و بلوچستان سبب تجلی یک تحول اساسی در تمام مباحث این استان پهناور خواهد شد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایرنا، فدا حسین مالکی روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان که با حضور رییس جمهور در زاهدان در برگزار گردید، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای امنیت اظهار داشت: سیستان و بلوچستان بزرگترین استان داری مرز خشکی با ۲ کشور پاکستان، افغانستان و مرز دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی با اعلان اینکه رهبر معظم انقلاب در دهه ۸۰ در مسافرت به چابهار در جمع اعضاء دولت فرمودند «مرزها همیشه فرصت هستند اما همیشه تهدید نیستند»، بیان کرد: ما در این ۱۵ سال نتوانستیم این مساله را هضم و از فرصت های مرزی برای اقتصاد کشور استفاده نمائیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: ۱۶ استان مرزی با ۱۵ کشور همجوار داریم و جز سه کشور برتر دنیا در کنار روسیه و چین هستیم که بهترین مرزها را داریم.
وی اشاره کرد: حرکتی که امروز با کشورهای مختلف درباب بهره گیری از ظرفیتهای مرزی و آمادگی هایی که وجود دارد خصوصاً افغانستان و پاکستان می تواند موثر باشد؛ در سال قبل با حضور وزیر امور خارجه شهید امیرعبداللهیان با پاکستان توافقنامه به امضا رسید که باید پیگیری شود تا قسمتی از دغدغه مردم حل شود.
سیستان و بلوچستان مرگبارترین استان کشور از نظر تصادفات جاده ای است و باید فکر اساسی بر این مساله شود
مالکی اظهار داشت: بحث قاچاق خصوصاً قاچاق سوخت، لکه ننگی است که به ناحق بر سیستان و بلوچستان تحمیل می شود.
وی افزود: در جلسه معارفه رییس سازمان ستاد قاچاق و ارز عنوان شد ۲۵ میلیون لیتر روزانه قاچاق به انجام می رسد یعنی حدود ۵۸۰ همت از کشور خارج می شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: از این مقدار قاچاق سهم سیستان و بلوچستان در این نشست که مقرون به واقعیت اعلام گردید حدود ۱۰ میلیون لیتر روزانه و معادل ۲۳۱ همت از این استان خارج می شود.
وی اشاره کرد: این میزان قاچاق چند برابر بودجه سیستان و بلوچستان و کشور است حتی یک ریال از این هم نصیب این استان نمی شود و نباید این مساله را به مردم این منطقه نسبت داد.
مالکی با اعلان اینکه سیستان و بلوچستان مرگبارترین استان کشور از نظر تصادفات جاده ای است و باید فکر اساسی بر این مساله شود، اظهار داشت: باید روند ساخت مسیر چابهار و کوریدور شمال و جنوب تسریع و خط راه آهن چابهار به راه آهن سراسری و سرخس متصل شود.
تبدیل سیستان و بلوچستان به هاب ترانزیتی دنیا
رییس اتاق تجاری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به این که این استان در راه کریدور شمال و جنوب و شرق و غرب واقع است، اظهار داشت: با توجه به این که ۳۴ درصد جمعیت دنیا در آن طرف مرزها این منطقه قرار دارد در آینده سیستان و بلوچستان به هاب حمل و نقل و ترانزیت دنیا تبدیل می شود.
عبدالحکیم ریگی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان از گذشته های دور محل کارهای اقتصادی و تجارت بوده و با ۲ کشور پاکستان و افغانستان صادرات خوبی داشته، اما راهبرد هدفمند و بازار پایدار را معرفی نکردیم، بدین سبب باید با پاکستان یک موافقت نامه آزاد تجارت منعقد نماییم.
بگفته وی؛ امضای تهاتر موجب ایفای تعهد ارزی برای صادر کنندگان و وارد کنندگان می شود.
رییس اتاق تجاری سیستان و بلوچستان بیان کرد: تمام پروسه ارزش گذاری، ارزیابی، بازبینی و صدور اظهارنامه توسط گمرک به انجام می رسد.
وی افزود: گمرک با نگاه گرفتن ورودی مضاعف نرخ گذاری را انجام می دهد بدین سبب باید این ارزش گذاری به سازمان صمت و کمیسیون نرخ گذاری برگشت و واگذار شود.






منبع:

1403/09/01
17:11:12
0.0 / 5
5
تگهای خبر: دولت , مجلس , مجلس شورای اسلامی , وزیر امور خارجه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳