در همایش سراسری بنیاد مسكن انقلاب اسلامی؛

قالیباف: هنوز مساله مسکن حل نشده است

قالیباف: هنوز مساله مسکن حل نشده است

به گزارش پارلمان ایران دات کام، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید توانایی چگونگی تبدیل مشکلات به مساله و همینطور قدرت حل مسائل را داشته باشیم، اظهار داشت: برای چنین رویه ای ابتدا باید آن مشکل را به رسمیت بشناسیم و شجاعانه بگوییم که مساله مسکن هنوز حل نشده و باید تلاش نماییم آنرا حل نماییم.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقرقالیباف امروز دوشنبه - ۱۴ آبان ماه - در همایش سراسری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی است و تشکیل بنیاد مسکن در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ با فرمان دقیق، راهبردی و کاربردی امام خمینی( ره) تشکیل شد تا اهداف مورد نظر تامین گردد و تا امروز این پیام همچنان زنده و مورد توجه است و امام در این فرمان مهم ترین مبحث که مسکن می باشد را مورد توجه قرار دادند.

وی ادامه داد: اما این که چرا حضرت امام خمینی(ره) در اولین فرمان خود به مبحث مسکن توجه کردند خیلی مهم است. البته در ۴۵ سال گذشته اقداماتی در این عرصه انجام شده که باید واقع بینانه به آن توجه کرد تا کارها را با درایت و پختگی پیش برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در انقلاب اسلامی که برآمده از مکتب اهل بیت(ع) و قرآن است، بطور قطع مسائل مادی برای تکمیل مسائل معنوی است و باید دین، دنیا و آخرت مردم را به صورت همزمان مورد توجه قرار دهد و در این راه عدالت و حقوق انسان ها را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

امروز مسکن به اندازه خوراک و پوشاک اهمیت دارد

قالیباف با اشاره به اینکه این رویه را باید خلاقانه پیش برد، خاطرنشان کرد: این مورد با کرامت باید صورت گیرد تا زندگی، معیشت و رفاه مردم مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه امروز مسکن به اندازه خوراک و پوشاک به منظور زندگی دارای اهمیت است، بیان نمود: از طرفی مسکن یک پیشران در حوزه اقتصاد و اثرگذار در این حوزه می باشد و ارتباط وسیعی با اقتصاد دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمام اعضای حکمرانی در قسمت های مختلف وظیفه توجه به مسکن را دارند، اظهار داشت: سوال اینست که آیا بعد از ۴۵ سال توانستیم مشکل مسکن را حل نماییم که بطور قطع پاسخ آن خیر است. حتی سرمایه ها را در زمین هایی دفن کردیم و چند میلیون مسکن وجود دارند اما احتکار کردیم و خالی هستند و در مقابل چند میلیون خانواده، خانه ندارند.
وی با تکیه بر این که باید فهم و درک درست از مبحث داشت، خاطرنشان کرد: این درک و فهم را باید همه همچون برنامه ریزان و سیاستمداران و همینطور مجریان باید درک کنند و این مورد را به رسمیت بشناسیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید توانایی چگونه تبدیل مشکلات به مساله و قدرت حل مسائل را داشته باشیم اظهار داشت: برای چنین رویه ای ابتدا باید آن مشکل و مساله را به رسمیت بشناسیم و باید شجاعانه بگوییم که مساله مسکن هنوز حل نشده و باید تلاش نماییم آنرا حل نماییم.
قالیباف با تکیه بر این که باید پذیرفت مساله مسکن وجود دارد، خاطرنشان کرد: وقتی این مساله را پذیرفتیم در ادامه همه بخش های حکمرانی با یکدیگر گفتگو نماییم تا این مساله حل شود.
وی افزود: امروز بیشتر از نصف ارز کشور را به اقلام اساسی اختصاص می دهیم تا خوراک مردم را تأمین نماییم، در حالیکه به صورت متوسط ۵۰ درصد درآمد خانواده ها به مسکن اختصاص داده می شود و این رقم در کلان شهرها ۷۰ درصد است و نبود مسکن به خوراک، پوشاک و غذای خانواده ضربه می زند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تأمین مسکن، اظهار داشت: در دهک های پایین اگر آنها همه درآمد خویش را برای مسکن کنار بگذارد، نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ سال زمان ضروری است تا وی صاحب مسکن شود و برای قشر متوسط ۵۰ تا ۶۰ سال زمان نیاز است و در کلان شهرها این رقم ها بیشتر است.

مسکن در اقتصاد، فرهنگ و اجتماع کشور اثر فراوانی دارد

قالیباف با اشاره به اینکه مسکن علاوه بر اقتصاد در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی هم اثر فراوانی دارد، اظهار داشت: یکی از چالش بزرگ کشور حوزه آب و چالش دیگر توجه به افزایش جمعیت است و پنجره طلایی جمعیتی کشور کمتر از یک دهه است و مبحث مسکن در حل دو مساله بسیار اثرگذار می باشد.
وی افزود: مسکن در تربیت فرزندان، مسائل آموزشی، معیشت زندگی، استقامت خانواده، پیشگیری از طلاق و اعتیاد بسیار اثرگذار می باشد. حتی تولید قدرت و ثروت در مراکز جمعیتی محقق می شود و حکمرانی درست سبب تبدیل معرفت به ثروت، ثروت به قدرت و قدرت به منزلت شده و تمام آنها در مراکز جمعیتی محقق می شود.

برای رفع چالش مسکن باید زمین برای ساخت به مردم واگذار شود

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رویکرد فرمان امام خمینی( ره) مردم بودند، اظهار داشت: امروز پس از ۴۵ سال هنر ما اینست که مردم را کنار گذاشته و دولت به دنبال ساخت مسکن می باشد. در حالیکه دولت مکلف به فراهم کردن تسهیلات آن است.
قالیباف افزود: امام خمینی(ره) در همان فرمان اشاره فرمودند که مشکل مسکن، زمین است و باید شرایط واگذاری زمین به مردم را فراهم نمود. چون که حدود نزدیک به ۱۵ میلیون هکتار زمین قابل سکونت در کشور وجود دارد که کمتر از یک درصد آن در اشغال است.
وی افزود: این شرایط به نحوی است که بعضی از روستاها خالی از سکنه است. همینطور حدود ۲۰ درصد جمعیت را در همین تهران متمرکز کردیم که آلودگی خاک، آب، هوا و آلودگی صوتی را سبب گشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: زمین هایی که در محدوده شهرها در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن در وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، ۲ برابر کل زمین هایی است که در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن می باشد. البته بخشی از آنها در حاشیه رودخانه است و اختلاف دارد. اما این میزان زمین وجود دارد.
قالیباف با اشاره به اینکه مطابق قانون جهش تولید مسکن اگر فقط ۲ دهم درصد از زمین ها برای ساخت به مردم واگذار شود، مشکل مسکن حل خواهد شد، خاطرنشان کرد: این رقم کمتر از حدود ۳۰۰ هزار هکتار از ۱۵ میلیون هکتار است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد ساخت مسکن، زمین آن است، اظهار داشت: اگر معیشت اولویت ما است، مسکن اولاتر است و کافی است به مردم زمین بدهیم و امام خمینی( ره) ۴۵ سال پیش به این مورد تاکید نمودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تصویب طرح جهش تولید مسکن در مجلس یازدهم اظهار نمود: همینطور در برنامه هفتم توسعه مبحث مسکن به صورت ویژه دیده شده و برنامه هفتم، امروز میثاق ملی همه ما شامل مردم، دولت و مجلس است.

وفاق ملی در گرو همدلی قوا برای معیشت مردم است

قالیباف با اشاره به اینکه وفاق در گرو همدلی و همکاری است، توضیح داد: امروز باید بین قوا همکاری و همدلی وجود داشته باشد و این همکاری و همدلی باید منجر به هم افزایی و ارزش افزوده برای ذینفع نهایی یعنی مردم شود. به عبارتی همدلی، همکاری و وفاق باید باشد تا مردم در معیشت خود منتفع شوند.
وی با اشاره به اینکه باید همه دست به دست هم دهیم تا مبحث مهمی مثل مسکن حل شود، اظهار داشت: دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهور به شکل مرتب تاکید م کنند که ما سیاست های ابلاغ گردیده رهبری و برنامه هفتم را دنبال کرده و تاکید ما هم بر این مورد است و باید قدرت حل مساله را هم پیدا نماییم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ۵۰ درصد مشکل مسکن از زمین است و مردم خودشان باید مسکن را تولید کنند و ما صرفاً تسهیل گری و نظارت نماییم. اگر بعضی از مقررات موانعی را ایجاد کرده، باید آن موانع را حل و فصل نماییم.
قالیباف اظهار داشت: فصل ۱۱ برنامه هفتم توسعه دقیقاً به این مورد اشاره کرده که باید دو دهم زمین ها واگذار شود و نباید تراکم بیشتر از ۶۰ نفر در هکتار باشد. از طرفی عموما ساخت مسکن در حاشیه شهر های بزرگ انجام شده و ما وظیفه داریم که به طرح آمایش دقت نماییم.

باید طرح های هادی روستایی را پیش ببریم

وی ضمن اشاره به مبحث مسکن روستایی در قانون برنامه هفتم و اهمیت مدیریت یکپارچه در روستاها، اظهار داشت: باید پیشنهاد یکپارچگی در روستاها را مورد توجه قرار داده تا این نابسامانی در روستاها از بین برود. باید طرح های هادی روستایی و طرح های معیشت محور را با همدیگر پیش ببریم و مسائل را حل نماییم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به نسبت جمعیت روستایی به شهری در دنیا که به ترتیب ۷۰ به ۳۰ است، خاطرنشان کرد: اما در ایران برعکس است و ۲۸ درصد در روستاها و ۷۲ درصد جمعیت در شهرها زندگی می کنند. باید مهاجرت را معکوس نماییم که یکی از طریق های آن مسکن و راه انداختن چرخه تولید در روستاها است.
قالیباف معیشت مردم را اولویت بسیار مهمی دانست و اظهار داشت: اگر امروز حرف از محرومیت زدایی می زنیم باید با محرومیت زدایی، معیشت مردم و عدم مسکن آنها را حل نماییم. پس مبحث مسکن در محرومیت زدایی و در بحث معیشت اولویت اول است.
بنیاد مسکن با روحیه انقلابی خود مردم را وارد صحنه کند
وی تصریح کرد: بدون شک بنیاد مسکن با روحیه انقلابی خود می تواند مردم را به صحنه بیاورد. همه کارهای جهادی و بسیج در شروع انقلاب بحث اقتصاد و توسعه روستاها بود و الان پس از گذشت ۳۷ سال از جنگ، باید باز هم بسمت حرکت و پیشرفت برویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کمر مردم در حوزه مسکن می شکند، اظهار داشت: حتی مردان مردی که در دوران دفاع مقدس خم به ابرو نیاوردند و محکم در مقابل دشمن ایستادند، امروز در مقابل خانواده، کمرشان شکسته است و سرشکسته شده اند و این انصاف و مروت نیست.
قالیباف تصریح کرد: یک جوان به وقتش ازدواج، مسکن و شغل می خواهد و زمانیکه زمانش گذشت حتی اگر این موارد به آن فرد داده شود، دیگر فایده ای ندارد. پس باید برای حل این مسائل دست به دست هم دهیم و ما هم در کنار شما هستیم.



1403/08/15
13:30:52
0.0 / 5
143
تگهای خبر: آموزش , ابلاغ , برنامه , تصویب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳