دكه نشریات؛

انتشار سوره جدید با فرمی تازه از حضور زنان در سیاست

انتشار سوره جدید با فرمی تازه از حضور زنان در سیاست

پارلمان ایران دات کام: شماره نهم ماهنامه سوره با نوشتاری درباره ی مادران میدان جمهوری و فرمی تازه از حضور زنان در سیاست منتشر گردید.



به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از مهر، شماره نهم ماهنامه «سوره» ویژه بهمن ماه ۱۴۰۲ با بخش های مختلفی همچون سرمقاله، کشاکش، گفتار، آن، سیاست، پرسش، دیدگاه، نوشتار، کلمه، آینه جادو، جعبه جادو، صحنه، زمزمه، کتیبه، بایگان و بن یاد انتشار یافته و روی پیشخان مطبوعات آمده است.
در بخش سرمقاله این مجله، مطلبی با عنوان «موج نوی سینمای انقلاب اسلامی؛ آشنایی زدایی از جمهوری اسلامی، در بخش کشاکش مطلبی با عنوان لاپوشانی جنگ (گفتارهای مختلف چگونه از طرح مبارزه جمهوری اسلامی معنازدایی می کنند؟)؛ در بخش گفتار مطلبی با عنوان «طوفان مقاومت در فلسطین، بن فکنی علوم انسانی در ایران» (طوفان الاقصی چه امکان هایی در علوم انسانی فراهم نموده است؟)؛ در بخش آن مطلبی با عنوان «شرح لحظه های تاریخی»؛ در بخش سیاست مطالبی با عناوینی همچون «محافظان صندوق و سرنوشت» (چند روایت از مردمی که بار برگزاری انتخابات را بر دوش می کشند) و «سیاست نجوا» (مادران میدان جمهوری فرمی تازه از حضور زنان در سیاست رقم زده اند) انتشار یافته است.
از دیگر مطالب منتشره این ماهنامه می توان به «پرسش» با مطالب «پروانه معصومی؛ آنکه گفت نه» (گفتگویی منتشر نشده با زنده یاد پروانه معصومی) و «خدا بر زمین قدم گذاشت» (گفتگوی اختصاصی سوره با میشل ستبون عکاس فرانسوی لحظه های ماندگار انقلاب اسلامی ایران)؛ بخش دیدگاه با مطالبی تحت عناوینی همچون «آن که گفت آری» (چند کلمه درباره ی هویت پروانه معصومی» و «فیلم هایی که او بازی نکرد» (پروانه معصومی چگونه از پیله سینمای روشنفکری رها گردید و در دام فیلم فارسی نیفتاد) و «می توانست او اگر می خواست؛ لیک» (خرده روایت هایی از زنده یاد پروانه معصومی) اشاره نمود.
در بخش نوشتار مطلبی با عنوان «جهان از چشم مردی در زندان» (درباره کتاب نگاهی به تاریخ جهان و سه کتاب دیگر)؛ در بخش کلمه مطلبی با عنوان «صدای زخمی کلمات» (واکنش های جهانی شعر به بمباران وحشیانه غزه)؛ در بخش آینه جادو مطلبی با عنوان «زندگی در گیومه، جنگ در پرانتز» (چگونه سودای زندگی نرمال، سینمای جنگ را از نفس انداخته است؟)؛ در بخش جعبه جادو مطالبی با عناوینی همچون «سینمای اشغالی» (جریان شناسی سینمای فلسطین) و «سینمای مستند؛ حافظه ملی» (مروری بر هفدهمین جشنواره سینمای حقیقت)؛ در بخش صحنه مطلبی با عنوان «آینه داران بهشت» (روایتی از قیام هنری گروه نمایشی آینه) انتشار یافته است.
از دیگر مطالب منتشره این ماهنامه می توان به بخش زمزمه با مطلبی تحت عنوان «ترنم خیال ملی» (درباره کنسرت همراه با خاطره ها به رهبری استاد مجید انتظامی)، بخش کتیبه با مطلبی تحت عنوان با امام یا بی مردم؟ (آیا نوحه بی مردم زبان حال امروز ماست؟)؛ بخش بایگانی مطلبی تحت عنوان «همه جهان سومی ها یک هامون دارند» (بازخوانی نقد سیدمرتضی آوینی بر فیلم هامون)؛ بخش بن یاد با مطلبی تحت عنوان «چه زمانی میزان رأی مردم شد؟» (درباره جمله میزان رأی ملت است از حضرت امام خمینی رحمة الله علیه) اشاره نمود.
در قسمتی از ماهنامه سوره آمده است؛
«میشل ستبون» شاید برای عموم ایرانیان نام مشهوری نباشد؛ اما عکس هایش از انقلاب اسلامی ایران، مشهورتر و دیده شده تر از خود اوست. او راوی لحظه های تولد بزرگ ترین اتفاق تاریخ معاصر جهان، با لنز دوربینش است.
خبرنگار فرانسوی ای که از قبل از شعله ور شدن گرمای انقلاب، وقوع آنرا پیش بینی کرده بود و به همین علت، از چند سال قبل به ایران سفر کرده بود. ستبون عکاس شدنش را مدیون انقلاب اسلامی می داند، برای اینکه انقلاب بود که موجب شد در ۲۶ سالگی و در کوران انقلاب، دوربین به دست بگیرد و لحظه های انقلاب را خیابان به خیابان و کوچه به کوچه ثبت کند.
او نخستین کسی بود که به محضر امام در نوفل لوشاتو رسید و از ایشان عکسهایی گرفت که امروز در ذهن و قلب ما قاب گرفته شده اند؛ همچون آن عکس مشهور امام، پای آن تک درخت سیب. ستبون بعد از انقلاب بیست سال در جنگ های مختلف حضور داشته و لحظه های آنرا ثبت کرده است. او همین طور در هشت سال دفاع مقدس وارد صحن جنگ شده بود، هرچند که در سوی دیگر میدان، یعنی جبهه عراق، حضور داشته و همین، ابهاماتی برایش رقم زده همچون آنکه نفهمیده چرا کشورش (فرانسه) از عراق حمایت می کند.
این مجله با ۱۱۹ صفحه و بهای ۹۰ هزار تومان انتشار یافته است.


منبع:

1402/12/18
14:35:20
0.0 / 5
245
تگهای خبر: رهبری , طرح , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳