با تصویب مجلس

کلیه تراکنش های بانکی دارای شناسه یکتا می شوند

کلیه تراکنش های بانکی دارای شناسه یکتا می شوند

پارلمان ایران دات کام: با تصویب مجلس، کلیه بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی، صندوق های قرض الحسنه، تعاونی های اعتبار و ارائه کنندگان خدمات کیف پول موظفند به کلیه تراکنش ها شناسه یکتا اختصاص دهند.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه( مالیات بر سوداگری و سفته بازی) مواد ۲ و ۷ این طرح را تصویب کردند.
برمبنای ماده ۲، عنوان فصل اول از باب دوم قانون مالیات های مستقیم به «مالیات بر عایدی سرمایه» اصلاح می شود.
همین طور بر طبق ماده ۷، ماده (۱۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان(مصوب ۲۱/ ۰۷/ ۱۳۹۸) به شرح زیر اصلاح می‎شود:
الف- عبارت «ظرف مدت یک سال بعد از ابلاغ این قانون» و «مجوز فعالیت و» از متن ماده حذف می‎شود.
ب- عبارت «بنگاه های اقتصادی» از متن ماده حذف و عبارت «اشخاص تجاری، » جایگزین آن می شود.
پ- عبارت «پس از اختصاص شناسه مذکور» تا عبارت «در اختیار سازمان قرار دهد.» حذف می شود.
ت- متن زیر به انتهای ماده الحاق می شود:
«استفاده از دستگاههای کارتخوان بانکی(pos)، درگاه های پرداخت الکترونیکی و سایر ابزارهای پرداخت مختص انجام فعالیتهای اقتصادی فقط با اتصال به حساب های بانکی تجاری و ثبت آنها به عنوان پایانه فروشگاهی یا اتصال آنها به سامانه مؤدیان، مجاز است و بمنظور تکمیل پایگاه اطلاعاتی موضوع ماده(۱۶۹ مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم، از شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن این ماده:
۱- کلیه بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی شامل بانک های ایرانی و شعب و نمایندگی بانکهای خارجی مستقر در کشور، صندوق های قرض الحسنه، تعاونی های اعتبار و ارائه کنندگان خدمات کیف پول موظفند به کلیه تراکنش ها شامل وجوه واریزی و برداشت شده مطابق استاندارد اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شناسه یکتایی اختصاص دهند. در این قانون، قانون مالیاتهای مستقیم و سایر احکام قانونی در رابطه با موضوع مالیات هرگاه از عبارت های «حساب بانکی تجاری» یا «حساب بانکی غیرتجاری» یا «حساب تجاری» یا «حساب غیرتجاری» استفاده می شود، مراد حساب های ثبت شده نزد اشخاص موضوع این بند است.
اشخاص موضوع صدر این بند موظفند مجموع «ورودی به» و «خروجی از» هر حساب بانکی شامل حساب تجاری و غیرتجاری را در دوره های زمانی حداکثر یک ماهه، بصورت برخط برای بانک مرکزی ارسال نمایند؛ بانک مرکزی موظف است اطلاعات دریافتی فوق در هر ماه را تا پایان آن ماه، به تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری حسب مورد برای اشخاص غیرتجاری برمبنای «کد ملی» یا «شماره اختصاصی اشخاص خارجی» و برای اشخاص تجاری برمبنای «شماره اقتصادی اشخاص تجاری» بصورت برخط برای سازمان ارسال نماید. همین طور اشخاص موضوع صدر این بند موظفند حسب نیاز سازمان، اطلاعات ریز تراکنش های «ورودی به» و «خروجی از» هر حساب بانکی شامل تجاری و غیرتجاری و نیز اطلاعات «بابت تراکنش» موضوع بند(ت) ماده(۱۰) این قانون را حداکثر ده روز بعد از درخواست سازمان بصورت برخط برای سازمان ارسال نماید، تراکنش های عادی بانکی بین مردم بدون انجام فعالیت تجاری، همین طور پرداخت های مربوط به اجاره مسکن مشمول احکام این قانون نیست.
۲- استفاده از اسناد تجاری نظیر چک که می توانند سبب ایجاد حق بر ذمه صادر کننده آن شوند، در حکم انجام تراکنش میان طرفین معامله است و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و حسب مورد سایر نهادهای ذیربط موظفند اطلاعات مربوط به اسناد مذکور را بصورت برخط و همزمان با ثبت یا انتقال اسناد مذکور برای سازمان ارسال کنند. همین طور استفاده از حساب های نظیر حساب های امانی موضوع تبصره (۲) ماده(۸) قانون مالیاتهای مستقیم و حساب های تجاری متعلق به کارگزاران موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و سایر مواردی که به عنوان واسطه انجام تراکنش میان طرفین معامله مورد استفاده قرار می گیرند نیز در حکم انجام تراکنش میان طرفین معامله مذکور است. سایر مصادیق واسطه های انجام تراکنش و نیز موارد مربوط به عدم تلقی انجام تراکنش به سبب اسناد تجاری موضوع این بند در بخشنامه اجرائی این ماده تعیین می شود.
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر حسن اجرای احکام این ماده نظارت نماید. تخلف از اجرای حکم جزء (الف) و (ب) این ماده، مشمول حکم ضمانت و جریمه موضوع ماده(۲۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم می شود. همین طور سازمان موظف است هر شش ماه یکبار گزارش پیشرفت اجرای این ماده را به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. بخشنامه اجرائی این ماده حداکثر شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه می شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد.
ث- عبارت ((پس از انقضای موعد(گذشت زمان) مذکور در این ماده، )) از متن تبصره ماده حذف می شود.



1402/02/11
11:47:36
0.0 / 5
449
تگهای خبر: ابلاغ , تصویب , حكم , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳