نگاهداری:

وضع بازار خودرو زیبنده نام سال و حکمرانی مردمی نیست

وضع بازار خودرو زیبنده نام سال و حکمرانی مردمی نیست

پارلمان ایران دات کام: رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اعلان اینکه زیبنده نیست در سال مهار تورم و رشد تولید، راهکاری برای رشد تولید و مهار نرخها در بازار خودرو ها نداشته باشیم از آمادگی این مرکز جهت بررسی کارشناسی و تخصصی مسائل این بخش آگاهی داد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری با اشاره به روند افزایش قیمت ها در بازار خودرو، اظهار داشت: زیبنده نیست در سالی که به نام مهار تورم و رشد تولید، نامگذاری شده است، راهکاری برای حفظ و رشد تولید و مهار نرخها در بازار خودرو ها نداشته باشیم.
وی ادامه داد: افزایش قیمت ها در بازار خودرو کارخانه ای و تفاوت های چشم گیر آن با بازار آزاد و به تبع آن شکل گیری فضای واسطه ای کاذب بدون توجه و نگاه دستگاه های نظارتی، با روح حکمرانی مردمی و اقتصاد مردمی در تضاد است.
نگاهداری اشاره کرد: مشکل صنعت خودروسازی و زیان انباشته خودروسازان موضوعی نیست که یک شبه به وجود آمده باشد و یا کل آن در رابطه با دوره تحریم و نحوه قیمتگذاری باشد بلکه با اهمیت ترین ایراد به ساختار مدیریتی صنعت خودرو و ماهیت اقتصادی و سیاسی بنگاه ها برمی گردد که نیازمند اصلاحات ساختاری است. زنگ خطر در صنعت خودروسازی کشور به صدا در آمده و نیازمند چاره اندیشی برای برون رفت از این بحران است و در صورت عدم چاره اندیشی فوری و بهنگام در بازار خودرو به یکی از ابرچالش های حکمرانی کشور تبدیل خواهد شد.
وی اشاره کرد: طراحی ها و ناکارآمدی های مدیریتی در طول چند دهه گذشته سبب شده است همه طرف ها در صنعت و بازار خودرو بازنده باشند، بطوریکه خودروساز با زیان انباشته مواجه می باشد، خریدار کالایی با قیمت بالا و کیفیت پایین خریداری می کند و حاکمیت نیز در این میان با مسائل گوناگون طرف عرضه و تقاضا مواجه می باشد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با اعلان اینکه این مرکز درباب مشکلات صنعت و ساماندهی بازار خودرو گزارش هایی را تدوین و منتشر نموده است، اظهار داشت: این گزارش ها در طول سالهای اخیر به مسائل صنعت خودرو کشور با ارائه راه حل معطوف بوده است و گزارش های جدیدی نیز با تأکید بر موضوعات قیمتگذاری، اصلاح ساختار و کیفیت در این صنعت به زودی منتشر خواهد شد که اگر مدنظر قرار گیرد قسمتی از مشکلات را مرتفع خواهدنمود.
وی با اعلان اینکه خیلی از خودروسازان دنیا در بازار رقابتی، سودهای مطلوبی را کسب می کنند، افزود: گزارش مرکز پژوهش های مجلس عنوان می کند که دو شرکت بزرگ خودروساز کشور یعنی ایرانخودرو سایپا در آخر شهریور ماه ۱۴۰۰ بر اثر انباشت زیان ده ساله، برابر با حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان بوده است، ضمن انکه با صورت های مالی تلفیقی، این رقم برای مجموع دو خودروساز بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که در شهریورماه ۱۴۰۱ به بالای ۱۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی در تشریح دلیلهای بروز چنین مشکلاتی در صنعت خودرو سازی کشور، توضیح داد: برمبنای نشست های کارشناسی برگزار شده با متخصصان و کارشناسان صنعت خودرو، عواملی همچون عملیات زیان ده خودروسازان، ناترازی بهای تمام شده درآمدهای خودروسازی بر درآمدهای عملیاتی، هزینه های فزاینده مالی خودروسازان، بدهی های شرکت های خودروساز، وجود سهام چرخه ای و حکمرانی معیوب و دارایی های مازاد و غیرمرتبط با کسب وکار خودروسازان، را در بروز مسائل در این عرصه می توان موثر دانست.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در تشریح برخی راه حل ها در حوزه رفع مسائل صنعت خودروی سازی کشور، توضیح داد: تدقیق چشم انداز و تدوین سیاست های توسعه صنعت خودروسازی و اصلاح نظام تنظیم گری این صنعت در کنار افزایش راندمان در پروسه تولید، ارتقای شفافیت در هزینه تامین مواد اولیه و مواد مصرفی در تولید خودرو، بهبود شیوه های قیمتگذاری، داخلی سازی قطعات و کاهش نیاز به واردات و ارزبری، واگذاری سهام چرخه ای و بهبود وضعیت سرمایه گروه و شرکت های خودروساز بوسیله افزایش سرمایه از محل آورده نقدی، می تواند به عنوان قسمتی از پیشنهادها برای بهبود صنعت خودروساز کشور مطرح باشد هرچند راه حل ها محدود به همین تعداد نمی شود و نیاز به جمع بندی تخصصی تری دارد.
نگاهداری تصریح کرد: مرکز پژوهش های مجلس آمادگی خود برای شنیدن دغدغه های خودروسازان و قطعه سازان و برگزاری نشست های تخصصی دراین زمینه و ارائه راه حل ها را اعلام می دارد، هرچند تا حالا هم جلساتی دراین زمینه برگزار شده است.



1402/01/31
14:36:45
0.0 / 5
469
تگهای خبر: حكم , طرح , كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴