پس لرزه های خبرسازترین نامه تاریخ نمایندگان مجلس

پس لرزه های خبرسازترین نامه تاریخ نمایندگان مجلس

به گزارش پارلمان ایران دات کام، روزنامه توسعه ایرانی نوشت: پنج روز بعد از انتشار نامه شدادوغلاظ و جنجالی منتسب به نمایندگان که در آن ۲۲۷ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به رییس قوه قضائیه، خواهان اشد مجازات دستگیرشدگان اعتراضات اخیر با حکم محاربه شده بودند؛ بالاخره سایت خانه ملت، به عنوان رسانه مجلس، در واکنشی دیر هنگام ماهیت این نامه را از اساس جعلی و دروغ دانست.



پنج روز بعد از انتشار نامه شدادوغلاظ و جنجالی منتسب به نمایندگان که در آن ۲۲۷ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس قوه قضاییه، خواهان اشد مجازات دستگیرشدگان اعتراضات اخیر با حکم محاربه شده بودند؛ بالاخره سایت خانه ملت، بعنوان رسانه مجلس، در واکنشی دیر هنگام ماهیت این نامه را از اساس جعلی و دروغ دانست. تکذیبی که البته کمتر کسی آنرا جدی گرفت. این تکذیب در کنار موارد دیگری چون تکذیب تصاویر و ویدیوهای زدوخورد شدید پلیس با مردم و انتساب آن به دشمن و تکذیب حضور بدون حجاب برخی ورزشکاران زن در مسابقات ورزشی خارجی و داخلی و سهوی خواندن آن هر چند رفتارهای جدیدی از جانب مسؤلان به حساب نمی آید؛ اما پیش تر این گونه فشرده و در بازه زمانی اندک، افکار عمومی را به حیرت و گاهی تاسف و گاهی خنده وانداشته بود.
این روزها تکذیب های پرشمار رویدادها از جانب منابع رسمی و بیان دلایلی باورناپذیر در توجیه آنها که گاها اسباب مزاح است، این پرسش را هم همراه با ابراز تأسف به همراه دارد که دستکاری حقیقت تا این حد که سبب بی اعتمادی همیشگی افکار عمومی خواهد شد؛ تا کجا ادامه دارد؟
رد و تایید یک خبر
در جلسه علنی یکشنبه ۱۵ آبان مجلس، اطلاعیه ای با امضای ۲۲۷ نماینده قرائت شد که در بخشی از آن آمده بود: «ما نمایندگان این ملت از تمامی مسئولین کشور همچون قوه قضاییه می خواهیم که هر چه سریع تر با محاربین که مانند داعش با سلاح های سرد و گرم به جان و مال مردم تعرض کرده اند، برخورد عبرت آموز کرده و حکم الهی را نسبت به محاربین در هر لباس و صنفی و هم دستور حیات بخش قصاص را اجرا کنند تا به همگان ثابت شود که جان و مال و امنیت و ناموس مردم عزیزمان خط قرمز این نظام بوده و در این امر با هیچ کس مماشات نخواهد کرد». در حالیکه در دو ماه اخیر با وجود همه اتفاقات دردناکی که در کشور رخ داده است حتی یک تن از مسؤلان مربوطه از مردم عذرخواهی نکرده و همه اتفاقات را به معترضان و بیگانگان مرتبط دانسته اند، ورزشکاران بارها مجبور به عذرخواهی شده اند.
این بیانیه که در اکثر رسانه های دولتی منتشر گردید با واکنش های زیادی در فضای مجازی روبرو شد تا جایی که سیدنظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس مجبور به توضیح شد که «در بیاینه، نمایندگان بین اغتشاش و اعتراض تفکیک قائل شده و اساسا هیچ اشاره ای به کسانی که معترض هستند اما دست به خشونت یا خون ریزی نزده اند، نشده است البته تاکید شده با محاربین که مانند داعش با سلاح به جان و مال مردم تعرض کرده اند برخورد قاطع شود».
او این توضیح را اضافه کرد که «در این بیانیه اشاره ای به حکم اعدام نشده بلکه بر «قصاص» محاربین که جان مردم را گرفته اند تاکید گردیده است. قصاص هم در رابطه با کسانی اجرا می شود که جان دیگران را گرفته باشند. اینکه کسانی به بهانه اعتراض، با سلاح به جان مردم بیفتند و آنها را سلاخی کنند به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست و هیچ مماشاتی در برابر این جنایت ها قابل قبول نیست و باید قاطعانه با این جانی ها برخورد شود». به هر حال تکذیبیه مجلس پنج روز پس از اینکه بیانیه نه تنها در ایران، بلکه در کل دنیا چرخید و واکنش های بسیاری به دنبال داشت؛ منتشر شد؛ واکنشی که به اعتقاد صاحبنظران باید بطور قطع در همان ساعات اولیه رخ می داد.
نمونه دیگر از این تکذیب ها که بسیاری آنرا توهین به افکار عمومی دانستند هم در ایام اخیر تکرار شده است. بعد از انتشار تصاویری از افرادی با لباس پلیس که دست به تخریب اموال عمومی زده یا با مردم درگیر می شدند، نیروی انتظامی این افراد را پلیس نما و حضور آنها را در خیابان های شهرهای کشور در رابطه با دشمن دانست. اظهاراتی که باز هم با واکنش های فراوان از جانب افکارعمومی مواجه گردید.
ورزشکاران عذرخواهی کردند
در حالی که در یکی دو ماه اخیر با وجود همه اتفاقات دردناکی که در کشور رخ داده است حتی یک تن از مسؤلان مربوطه از مردم عذرخواهی نکرده و همه اتفاقات را به معترضان و بیگانگان مربوط دانسته اند، ورزشکاران بارها مجبور به عذرخواهی شدند. در آخرین مورد پارمیدا قاسمی، عضو تیم ملی تیر و کمان ایران با انتشار ویدیویی در اینستاگرام بخاطر «افتادن مقنعه اش» در مراسم اختتامیه لیگ کشوری عذرخواهی نمود. وی در این ویدیو، که یک روز بعد از انتشار ویدیوی او روی سکوی دریافت جوایز انتشار یافت، اظهار داشت: «موقع اهدای مدال و جوایز روی سکو، به علت باد و شرایط استرس زیاد روی سکو متوجه افتادن مقنعه ام نشدم و این قضیه سبب بازتاب هایی شد که سوءتفاهم هایی ایجاد کرد».
این روزها تکذیب های پرشمار رویدادها از جانب منابع رسمی و بیان دلایلی باورناپذیر در توجیه آنها که گاها اسباب مزاح است، این پرسش را هم همراه با ابراز تأسف به همراه دارد که دستکاری حقیقت تا این حد که سبب بی اعتمادی همیشگی افکار عمومی خواهد شد؛ تا کجا ادامه دارد؟ قاسمی با اشاره به اینکه «من و خانواده ام هیچگاه با حجاب مشکلی نداشتیم و نداریم»، از مردم، مسؤلان، مربی، باشگاه سنگ آهن بافق و هم تیمی هایش عذرخواهی نمود.
باید افکار عمومی را جدی گرفت
اقناع افکار عمومی سالهاست که در کشور ما به موضوعی پیچیده تبدیل گشته است. تنها نگاهی به اتفاقات اخیر نشان داده است مسؤلان تا چه میزان این مورد را جدی نگرفته اند. اگر به حوادث و تحولات حدود دو ماه گذشته دقیق نگریسته شود، موضوعات مورد تامل زیادی را میتوان یافت؛ اما بعضی از آنان را باید به گونه دقیق و موشکافانه مورد توجه قرار داد، چونکه آنها با بسیاری از مشکلات گذشته و حال و آینده از جهت علت وقوع مخرج مشترک دارند که اگر به آنان توجه می شد، حاکمیت می توانست از خسارات مادی و معنوی بسیاری جلوگیری نماید.
در این خصوص احمد محمدی، کارشناس رسانه می گوید: «در مبحث وقایع فوت مهسا امینی و سایرین و حتی خبر آتشسوزی زندان اوین، یک مشکل و ایراد اساسی امتداد داشته و متاسفانه همچنان امتداد دارد و آن هم نبود، یک «خط خبری» صریح و شفاف و از همه مهمتر بموقع و اثرگذار از جانب مسؤلان امر بوده است. در همه این وقایع و همزمان با وقوع آنها، اخبار و شایعاتی منتشر می شد که نه تنها برای مخاطب عام بلکه برای مخاطب خاص هم تفکیک و تعیین مرز بین حقیقت و عدم حقیقت دشوار بود، چونکه در همه این رخدادها بر روال و رسم مردود و همیشه بازنده همیشگی روایات رسمی از منابع معتبر با تاخیر بسیار بیان می شد و متاسفانه این تاخیرها که از گذشته تابحال بوده و اگر چاره ای اندیشیده نشود، حتی تا آینده امتداد داشته و آثار مهلکی بر پیکر امنیت روانی و اعتماد عمومی داشته و دارد».
به گفته وی، باید بپذیریم که صراحت و شفافیت و صداقت بموقع، تضمین کننده آینده روشن برای کشور و نوجوانان و جوانان است و از همه مهمتر باید قبول نماییم که لجاجت در عدم اصلاح روندهای صدمه زا، کم از خیانت به منافع ملی کشور ندارد و اعتماد عمومی را از میان می برد»؛ چیزی که این روزها ظهور و بروز آنرا به روشنی می بینیم.

بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: این نامه «نه»؛ نامه دیگری را امضا کردیم بیانیه 227نماینده را پایداریچی های مجلس جعل کرده بودند؟ پزشکیان: بیانیه درخواست نمایندگان برای اعدام اغتشاشگران را نه دیده ام، نه امضا کرده ام / برخی اقدامات نسنجیده سبب تشدید تنش ها می شود
۲۱۲۲۰



منبع:

1401/08/23
11:53:16
0.0 / 5
347
تگهای خبر: حكم , دولت , سایت , قوه قضاییه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴