دبیركل مجمع شهرداران كلانشهرهای ایران:
از ابزار رسانه برای وصول طلب شهرداری ها از بانکها استفاده گردد
به گزارش پارلمان ایران دات کام دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران ضمن اشاره به طلب شهرداری ها از بانکها اظهارکرد: باید از ابزار رسانه استفاده گردد تا این منابع وصول شود و در زمینه شهرها و روابط عمومی و اطلاع رسانی هزینه شود.
به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا احسان متولیان در بیست و نهمین نشست کمیته مدیران ارتباطات و اموربین الملل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که با حضور علی بهادری جهرمی - سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت و محسن پیرهادی - رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس برگزار شد.
دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران ضمن اشاره به طلب شهرداری ها از بانکها اظهارکرد: باید از ابزار رسانه استفاده گردد تا این منابع وصول شود و در حوزه شهرها و روابط عمومی و اطلاع رسانی هزینه شود. ۲۰ شهردار انقلابی در دوره فعلی وجود دارد که همگی بنای خدمت به شهروندان را در دستور کار قرار دادند.
دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران درباره اتحاد روابط عمومی ها اظهار داشت: اگر اتحاد بین شهرداری ها حفظ شود، دولت، مجلس، قوه قضایی و دیگر دستگاه ها به پای کار خواهند آمد البته دولت با همین اتحاد به پای کار آمده است.
متولیان در ادامه راه اندازی یک خبرگزاری بین شهری یکی را از جنبه های ایجاد هم افزایی دانست و اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات انعکاس تمام اتفاقات و خدمت رسانی دستگاه ها است. شهروندان به دلیل رفتارهای اشتباه دولت پیشین نمی توانند به دولتمردان فعلی اعتماد کنند. نقش روابط عمومی ها در این حوزه پررنگ می شود چونکه باید خدمت رسانی ها را به شهروندان نشان دهند و بگویند که این دولت بنای خدمت واقعی به شهروندان دارد.
وی با اشاره به اینکه باید شهرداری ها به یکدیگر کمک کنند، اضافه کرد: باراصلی بر دوش مدیران روابط عمومی شهرداری هاست تا فعالیتهای شهرداری را در رسانه ها منتشر کنند و شهروندان با دیدن آن اخبار، امیدوار شوند سپس دولت و دیگر دستگاه ها شروع به کمک رسانی به شهرداری ها کنند.
وظیفه روابط عمومی با گذشته متفاوت شده است
در بخشی از این نشست، علی بهادری جهرمی - سخنگوی دولت - ضمن تاکید بر هماهنگی میان مجموعه دولت و حوزه کلانشهرها اظهار داشت: حوزه روابط عمومی با گذشته متفاوت شده و یکی از دلایلش این است که در حوزه رسانه و افکارعمومی مانند حوزه جنگ اقتصادی با جنگ مواجهیم و طبیعتاً باید اقدامات متقابل را انجام دهیم.
سخگوی دولت افزود: کشورهای مختلف با هزینه های گزاف رسانه های تلویزیونی و رادیویی به زبان فارسی می سازند اما سوال این است که چرا باید از مالیات مردم و درآمد کشور خود رسانه فارسی زبان بسازند؟ از طرفی ما به اندازه ای که طرف مقابل برای عملیات روانی هزینه می کند، هزینه نمی نماییم.
بهادری جهرمی در ادامه با تکیه بر اهمیت رسانه و استراتژیک بودن این عرصه اظهارکرد: امروز عرصه جنگ رسانه است و وظیفه رسانه ها و روابط عمومی ها متفاوت شده است اما گاهی هنوز برخی به این باور ندارند که فضای اجتماعی تغییر کرده است. عرصه رسانه به لحاظ شگردهای تبلیغاتی و امکانات و گستردگی، بسیار پیچیده تر و گسترده تر شده است. امروزه پیش از تکمیل یک اتفاق، خبر آن پخش می شود.
سخنگوی دولت ضمن اشاره به اینکه پیش از این در حاکمیت به جایگاه رسانه توجه شایسته ای نشده است، تصریح کرد: در حوزه دولت نگاه مناسبی در این حوزه شکل گرفته است و در این عرصه، فهم مناسبی در دولت، مجلس و قوه قضاییه وجود دارد. من و شما فرق شهرداری با دولت را متوجه می شویم اما اگر فردی به شهرداری مراجعه و با عدم مجوز ساخت مواجه شود، از دولت ناراحت می شود.
وی افزود: دولت، مجلس، قوه قضاییه، شهرداری ها و شوراهای شهر از اجزای حاکمیت محسوب می شوند و اگر مردم از دولت راضی باشند، برآیندش به کل حاکمیت بازمی گردد و اگر بطور مثال شهرداری تبریز موفق عمل کند، شک نکنید که نصاب حضور در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در آنجا افزایش می یابد و باید این بلوغ فکری در تمام افراد بروز و ظهور کند.
بهادری جهرمی افزود: باید در انجام امور پشتیبان یکدیگر باشیم و این نگاه در دوره جدید وجود دارد. بطور مثال شهردار تهران در تمام جلسات هیات دولت حضور فعال دارند و دولت هم موضوعات شهرداری را خارج از مجموعه دولت نمی بیند و در مورد سایر مسائل نیز شهردار اظهارنظر می کند و این گونه نیست که بگوییم فلان موضوع در حیطه وظایف شما نیست.
سخنگوی دولت در ادامه اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در حوزه اخبار این است که خبر سازنده و امیدآفرین باشد. حال مردم و مملکت خوب نیست و در حوزه های اقتصادی و اعتماد عمومی شرایط مناسبی نداریم و در این اوضاع، ایجاد حس مثبت و انتقال خبرهای خوب اهمیت مضاعف پیدا می کند. بطور مثال پیشبینی این است که در دیدار تیم ملی فوتبال با عراق به جام جهانی صعود می نماییم و الان آن حس و حال را نداریم و یک زمانی شور و هیجان خاصی در این موارد وجود داشت.
اهتمام می نماییم که اختیارات شوراها و شهرداری ها را افزایش دهیم
در ادامه محسن پیرهادی - رئیس فراکسیون مدیریت شهری در مجلس شورای اسلامی - اظهار داشت: تلاشمان این است که در حوزه مدیریت شهری اختیارات نهاد شوراها و مدیریت شهری کاهش پیدا نکند. نه این که صنفی به موضوع نگاه نماییم، واقعیت این است که امروز مدیریت محلی و منطقه ای بهتر از مدیریت های ملی در جایی که باید مأموریت را محلی و اقتضایی دنبال نماییم، پاسخگوی نیازها است.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تجربه نشان داده که اگر در نقطه ای اشکالی کوچک وجود دارد باید مدیریت محلی پاسخ دهد. پس مدیریت یکپارچه شهری از موضوع هایی است که در دستور جلسه مجلس است و اهتمام می نماییم که اختیارات شوراها و شهرداری ها را افزایش دهیم و موضوعات خدماتی را به این حوزه ها برگردانیم و از عهده مجموعه دولت خارج نماییم.
پیرهادی افزود: دولتها عموما به علت کاهش قدرت و اختیارشان با این مسأله موافق نیستند و در ارتباط با جناح خاصی نیست و همه دولت ها این خاصیت را دارند و از همه ابزارشان استفاده می نمایند که این اتفاق انجام نشود اما اگر به صورت ملی به این مسأله نگاه نماییم، در می یابیم که با این لایحه، هزینه کشور در حوزه ملی کاسته می شود و در حوزه محلی نیز پاسخگویی، کیفیت خدمات و رضایتمندی افزایش می یابد.
وی افزود: این قانون باید محکم و منسجم باشد و تفاسیر مختلف در دادگاه و اجرا مشکلی پیش نیاید. قانع کردن دولت بخش دیگری از کار است تا از ابزارهایش برای رای نیاوردن این قانون در مجلس استفاده نکند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به قانون انتخابات شوراها اظهار نمود: هم اکنون نظارت انتخابات شوراها با مجلس شورای اسلامی است و اشکالاتی به آن وارد است و تعارض منافعی در آن وجود دارد یعنی همین که نماینده ها در حوزه محلی و استانی تایید صلاحیت را انجام می دهند برخی از این استان ها و شهرها گرفتار اشکال می شوند.
پیرهادی افزود: در تلفیق و لایحه بودجه ۱۴۰۱ که دولت ارائه داد اختیارات شوراها و شهرداری ها کاهش پیدا کرده بود ازاین رو در جلسه با وزیر کشور اعتراضات خودرا مطرح و در نامه به رییس جمهوری نیز گله مندی خودمان را نسبت به کاهش اختیارات و اعتبارات مدیریت شهری بیان کردیم.
این تصور که شهرداری ها ثروتمندند و احتیاج به کمک ندارند اشتباه است
وی تصریح کرد: در حوزه شهرداری ها مسائل زیادی درباره نظارت بر اجرای قانون داریم. بطورمثال قانون هدفمندی بحث سوخت، بحث کمک دولت به حمل و نقل عمومی و خرید اتوبوس، جرائم راهنمایی رانندگی مواردی است که دولت در اجرای آن سهم شهرداری ها را خوب ادا نمی نماید. یکی از نکاتی که به اشتباه در عموم مسؤلان و نخبگان و بزرگان کشور جا افتاده این است که که شهرداری ها ثروتمندند و احتیاج به کمک ندارند. ازاین رو رقابت بین حوزه شهرداری ها و دیگر ارکان اداری و سیاسی کشور وجود دارد و باید این مسأله را حل کرد. واقعیت این است سطح تماسی که مدیریت شهری با مردم دارد هر چقدر تقویت شود، خدمت آن به مردم می رسد ازاین رو نیاز است که واقعیت های مدیریت شهری را در حوزه رسانه پررنگ تر به نمایش گذاشت.
مدیریت شهری باید یک نهاد اجتماعی شود
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر چقدر بتوانیم مسائل اجتماعی را در شهرداری ها پررنگ نماییم به نفع مردم است یعنی باید مدیریت شهری یک نهاد اجتماعی شود البته سیاسی نشود و یک نهاد خدماتی صرف و بی روح نیز نباشد. در شهرهای بزرگ نیز به دنبال شهرنشین نباشیم بلکه به دنبال شهروند باشیم و تعلقات اجتماعی ایجاد نماییم و باید برای هنگامی که در مدیریت شهری بر می داریم، پیوست اجتماعی فرهنگی داشته باشیم و نطر مردم را در آن لحاظ نماییم.
پیرهادی اظهار داشت: باید در شهرها افراد خلاق و کسانی که ایده های پیشرو دارند را شناسایی نماییم و گرفتار حرکت مکانیکی در مدیریت شهری نشویم. در همه جای دنیا شهرداری ها از نهادهایی هستند که از افراد خلاق که اهل هنر وفرهنگ هستند، حمایت می کنند. اگر این مسأله را جا بیندازیم حتی سیاسیون طمع مدیریت شهری پیدا نمی کنند البته ایرادی ندارد که یک فرد سیاسی کار مدیریت شهری انجام دهد اما باید بپذیرد که کار اجتماعی و فرهنگی انجام دهد نه این که این حوزه را فضایی برای کارهای سیاسی خود کند.
وی اضافه کرد: از دیگر نکاتی که در فضای مدیریت شهری کشور مغفول مانده این است که باید مردم را نسبت به حقوق شهروندی شان آگاه نماییم. در واقع هم حق شهروندی و هم تکالیف شهروندی را باید خوب اطلاع رسانی نماییم همین طور باید اولویت بندی را در کارها داشته باشیم چونکه در حوزه مدیریت شهری انبوهی از نظام مسائل پیش روی ما است. این اولویت بندی را نیز نخبگان و افراد آگاه در شهر می توانند عنوان کنند و مدیریت شهری رابط این مورد است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: از دو سال پیش اعلام کردم که اعضای شورای شهر باید غیرسیاسی باشند و این مسأله نیز جا افتاد اما همچنان باید روی این مسأله کار و اعلام نماییم که شهر مقوله ای است که با هر نگاه سیاسی میتوان به آن فکر کرد اما مأموریت ما ارتقای کیفیت زندگی مردم و آسایش و آرامش آنان است.
۷۰ درصد از اعتبارات به سمت توسعه برود
پیرهادی افزود: هزینه اداره شهرها در کشور ما نسبت به نرم دیگر کشورهای جهان بالا است و باید این مسأله را جا بیندازیم که اگر کسی شهردار و یا شورای شهر شد و سفارش به جذب فردی کند، کاری قبیح انجام داده است البته در یک نرم حداقلی افراد امین خودرا با خودش بیاورد اما چند هزار نیرو با خودش نیاورد تا مجموعه مدیریت شهری فربه شود و فقط درآمد خودش را صرف حقوق و دستمزد کند. باید این مسأله را تبیین نماییم که هزینه مدیریت شهری باید سمت توسعه، پیشرفت و عمران برود و هزینه جاری ما کاهش پیدا کند. در واقع از لحاظ استاندارد اگر هزینه جاری ما بیشتر از ۳۰ درصد شود یعنی ما درست مدیریت نکردیم، باید ۷۰ درصد از اعتبارات به سمت توسعه برود.
وی با تکیه بر تکمیل زیرساخت های حمل و نقل با همین قوانین موجود اظهارکرد: در کمیسیون شوراها در مجلس، پیشنهاد راه اندازی صندوق توسعه حمل و نقل شهری را دادم که از پول نفت برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل شهری در کل کشور پیشنهاد دهیم چونکه با این بودجه های جاری شهرداری ها نمی توان ناوگان حمل و نقل را بازسازی کرد.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی افزود: ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی در کل کشور فرسوده است و این عدد در تهران حدود ۸۰ درصد است همین طور در تهران هر کیلومتر مترو حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. شهرداری با عوارض و مالیات بر ارزش افزوده نمی تواند پاسخگوی توسعه این زیر ساخت ها باشد.
پیرهادی با اشاره به اینکه شهرداری تهران ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد، اظهار داشت: پایتخت کشور احتیاج به ۴۵۰ کیلومتر مترو دارد که حدود ۲۵۰ کیلومتر آن زیر بار است و چند کیلومتر نیز به مرحله حفاری رسیده است و بیش از ۱۰۰ کیلومتر دیگر باید صورت گیرد. در واقع باقیمانده این خطوط برای تکمیل حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد ازاین رو ضرورت دارد که دولت کمک نماید.
۲۰ کلانشهر ایران باید یک جریان سازی جدی رسانه ای رقم بزنند
عبدالمطهر محمدخانی - رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران - در ادامه اظهارکرد: یکی از اشکالات اخبار اجتماعی در رسانه های محلی اخبار غیردقیق یا کذب است که باید به یکدیگر کمک نماییم تا اخبار دقیق تر و با صحت بیشتری منتشر شوند.
وی با تاکید براینکه باید فعالیتهای مشترکی نظیر تبلیغات شهری مشترک به صورت آزمایشی صورت گیرد تا بتوانیم اتفاقات خوبی را در سطح کشور رقم بزنیم، اضافه کرد: خیلی خوب می شود که ۲۰ کلانشهر ایران یک جریان سازی جدی رسانه ای رقم بزنند و یک شعار با رنگی یکسان در سطح شهرها داشته باشند.
به گزارش سایت شهر اولین دستور جلسه این نشست با موضوع «فرآیند برگزاری انتخابات رییس و دبیرکل جدید کمیته مدیران ارتباطات و امور بین الملل مجمع» اجرا شد و درنهایت عبدالمطهر محمدخانی بعنوان رییس کمیته مدیران ارتباطات و امور بین الملل مجمع به مدت یک سال با اکثریت رأی حاضران انتخاب گردید.
منبع: parlemaniran.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب