مراسم روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی
قالیباف: در مجلس به دنبال محدود کردن فضا و فیلترینگ نیستیم
به گزارش پارلمان ایران دات کام محمد باقر قالیباف با اشاره به موضوع برخورد علی اصغر عنابستانی و نیروی انتظامی اظهار داشت: هیات نظارت پیگیری هم کرد، اما معتقدم که باید محکم تر از این پیگیری می کرد.
به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش دانشجویی که در دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت ۱۶ آذرماه روز بزرگداشت دانشجو برگزار شد، اظهار نمود: بسیاری از اینکه امروز در آستانه روز دانشجو در جمع شما اساتید و دانشجویان هستم خوشحال و خرسند می باشم. ۱۶ آذر نقطه عطفی در تاریخ کشور است نقطه عطفی که نشان داد دانشجویان و جوانان کشور برای استقلال، عزت و پیشرفت کشور تا پای جان آماده رشادت و مجاهدت چه در عرصه های علمی و چه در عرصه دفاع مقدس می باشد. این جلسه ها به برکت همین خون شهدا می باشد.
قالیباف در ادامه اظهار نمود: باتوجه به اظهاراتی که دانشجویان عزیز داشتند به نخستین نکته ای که اشاره می کنم موضوع تحول در حکمرانی است و در این سال ها مستمرا درباب لزوم ایجاد تحول در حکمرانی تاکیداتی داشته ام. همین مطالبه گری که امروز نسبت به اقدامات مسئولین مطرح می شود به سبب همین پایبندی به استقلال جمهوری اسلامی ایران است. امروز استقلال هزینه دارد و جمهوری اسلامی ایران با ایده مردم سالاری دینی در استقلال و آزادی کشور تثبیت شده و کارنامه قابل قبولی هم دارد به شکلی که همه مکاتب انسان ساختی دنیا که در مخالفت با سنت های الهی می باشند در براندازی جمهوری اسلامی از مبانی و ارزش های خود شکست خورده است.
وی افزود: بااینکه نمی گویم ما به همه ارزش های مورد نظر رسیده ایم اما جهت اصلی مبانی اسلامی در کشور را حفظ نموده ایم و در راه آن گام بر می داریم، اما در مقابل در عمل و حکمرانی در کشور کارنامه قابل قبولی نداریم که یکی از دلیلهای آن همین موضوع شایسته گزینی، شایسته پروری و شایسته سالاری می باشد. من معتقدم ظاهرا حل این اشکالات موجود در موضوع حکمرانی در خود دانشگاه ها می باشد. من سالهای زیادی در دانشگاه فعالیت داشته ام و معتقدم اگر در زمینه های اجرائی موفقیتی حاصل شده با محوریت همین دانشگاه ها بوده است. ما باید دقت کنیم که دانشجویان و دانشگاهیان پیش قراولان همه عرصه ها حتی عرصه حکمرانی در کشور می باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر امروز در دانشگاه حضور داریم بدین سبب است که دانشگاه محل درک، فهم و حل مشکلات کشور می باشد چونکه محیط اجرائی محل حل مسائل نیست. پیشرفت هایی که سبب شده امروز جمهوری اسلامی ایران جزو پنج کشور اول جهان باشد همین بهره مندی از ظرفیت دانشگاه، اساتید و دانشجویان است. هرجا دانشگاه را انتخاب نماییم و یک ارتباط خوبی با دانشگاه داشته باشیم می توانیم شاهد موفقیت در عرصه های مختلف باشیم. هر کدام از مسئولین که از دانشگاه و دانشجو غافل شوند اشتباه کرده اند.
قالیباف اظهار نمود: من به سه موضوع هوشمند سازی، مردمی سازی و شفاف سازی تاکید دارم ما در مجلس شورای اسلامی در زمینه هوشمند سازی ظرفیتی را به وجود آورده ایم تا اساتید و دانشجویان بتوانند ضمن اطلاع از عملکرد مجلس اظهارنظر خودرا مطرح کنند. ما معتقدیم موفقیت با سه اصل هوشمند سازی، شفاف سازی و مردمی سازی محقق می شود. اگر هم ما امروز در زمینه اقتصاد گرفتار چالش هستیم بدین سبب است که اقتصاد ما اقتصادی دولتی می باشد.
وی اشاره کرد: اصلاح روند حکمرانی حتما مهم ترین چالش امروز ما می باشد در همین راستا باید بگویم متاسفانه نظام بروکراسی امروز ما به یک اسب سرکشی تبدیل گشته که از درون خودرا اداره می کند و مبتنی بر باورها هم نمی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفاوت میان ما می توانیم و ما نمی توانیم اظهار نمود: همین دانشگاه، نیروی جوان، خلاق نماد ما می توانیم است.
قالیباف افزود: ما به باورهایمان یعنی مردمی سازی و اعتقاد به سنت های الهی از یکسو و از طرفی دیگر اصلاح سیستم متمرکز بروکراسی تاکید داریم؛ برهمین اساس در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، معاونت حکمرانی و مدیریت ایجاد کردیم و از ظرفیت ۳۰۰ نفره دانشجویان، دانشگاهیان و اساتید در این معاونت برای حل مساله حکمرانی بهره برده ایم و از همه نخبگان در این جهت دعوت می کنیم؛ چونکه معتقدیم مسائل مختلفی همچون شفافیت، محرومیت زدایی و عدالت در گرو همین مساله حکمرانی می باشد.
قالیباف در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: در طول ۱۲ سال فعالیت خود در شهرداری تمام پروژه ها بصورت شفاف و با زمانبندی انجام شد. پروژه ها به شکلی بود که مردم زمانبندی و قیمت تمام شده پروژه را مشاهده می کردند پس من به موضوع زمانبندی باور دارم و الان نیز می گویم با یک برنامه پنج ساله می توان به ثبات اقتصادی دست پیدا نماییم. ما باید در همین برنامه هفتم توسعه این مسائل را دنبال نماییم. در جلسه با دولت نیز تاکید کردم که برنامه تنظیم شده باید برنامه عملیاتی باشد. ما در حقیقت باید به یک فهم مشترک در حل مسائل و در نحوه اجرا دست پیدا نماییم تا بتوانیم به سه چالش اولویت دار یعنی جمعیت به مفهوم موالید، مهاجرت و اختلاف طبقانی، چالش آب و چالش اقتصاد رسیدگی نماییم. منظور از اقتصاد این است که دولت بیش از دخل خرج نکند چونکه در آن زمان برداشت از جیب مردم را شاهد خواهیم بود و در نتیجه فشار به بانکها و اقدام بانکها برای خلق پول و نقدینگی محقق خواهد شد.
قالیباف عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی و نماینده مجلس، وکیل الدوله نمی باشد بلکه پنجره مردم است. اینکه در مجلس نامه نوشته شود که برای مثال آقای قالیباف یا بطورمثال آقای رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری اقدام نماید به هیچ عنوان صحیح نیست که در آن زمان من اجازه ندادم حتی این نامه از تریبون مجلس شورای اسلامی قرائت شود. نماینده مجلس می تواند به شخصه فعالیت سیاسی داشته باشد اما آن اقدام مجلس درباب نامه پسندیده نیست و این نقد وارد است. درباب موضوع اینکه تعدادی از نمایندگان به هیات دولت رفتند نیز باید بگویم دولت با تشخیص و پیگیری خود انتخاب هایی داشت و من امروز شهادت می دهم دو وزیری که از مجلس به دولت رفتند نه کاندیدا شدند و نه لابی کردند آقای خاندوزی حتی تا ۷۲ ساعت درباره وزیر شدن مقاومت می کرد.
وی در این زمینه اظهار نمود: درباب آقای زاکانی نیز ایشان از طرف شورای شهر تهران برگزیده شد و مجلس شورای اسلامی نیز با آن موافقت نمود پس از آن برای تعیین معاونان رییس جمهور بصورت منحصر به فرد فقط رییس بنیاد شهید از میان نمایندگان برگزیده شد غیر از این موارد مجلس نقشی نداشته و هر که در زمینه عزل و نصب ها اقدامی انجام داده باید پاسخگو باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود بار دیگر بر اصلاح الگوی حکمرانی کشور اصرار کرد و اظهار داشت: تمرکززدایی و اصلاح قانون انتخابات باید مورد توجه باشد. قانون شهرداری ها و شوراهای شهر باید از حالت تشریفاتی بیرون بروند این در حالیست که شش اصل قانون اساسی برای شوراها می باشد. گاها مردم حوزه انتخابیه از نماینده ها مسائل اجرائی را طلب می کنند پس نظام اداری باید اصلاح و امور ملی باید از امور محلی جدا شود. مصمم هستم بعنوان یک نماینده مجلس تلاش دارم که قانون انتخابات مجلس اصلاح گردد و مدیریت شهرداری ها را تقویت نماییم. طی این چهارماه هیچ سفارشی در عزل و نصب ها نداشتم و هیچ نظری ارائه نکردم. بااینکه کسی قانون را اجرا نکند وظیفه نظارتی خودرا پیگیری می کنم نه به مفهوم مچ گیری بلکه قانون باید با اخلاق پیگیری شود.
وی درباب حضور خود در یکی از فهرست های انتخابی مجلس عنوان کرد: در آن فهرست کاندیداهای تهران شعاری درباب شفافیت وجود نداشت اما من در صحبت های خود به موضوع شفافیت اشاره کردم و پیگیر آن هستم. مباحثی پیرامون فهرست تهران عنوان شد برای مثال امروز از پدرخوانده ها گفتند که درست است و نقدهایی وارد می باشد اما من در آن زمان گفتم که افراد قابل تر و شایسته تری وجود دارند که در این فهرست باشند. بااینکه خودرا مکلف دانستم که با همان فهرست بقولش عمل کنم. اساسا در آن فهرست شایسته سالاری صورت نگرفت این چنین اتفاقات ممکنست در انتخابات بعد هم صورت گیرد برهمین اساس است که می گویم الگوی حکمرانی ما باید اصلاح گردد.
قالیباف در ادامه در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: امروز در مجلس شورای اسلامی هرچه تعداد طرح ها از لوایح بیشتر باشد اشتباه است. امروز بیش از ۷۰۰ طرح و لایحه در مجلس وجود دارد مگر ما به چه میزان زمان داریم؟ نماینده فعال کسی نیست که طرح بیشتری امضاء می کند من خود در طول این مدت تنها طرحی را که امضاء کرده ام طرح شفافیت بوده است. بااینکه درباب این طرح باید بگویم که طرح شفافیت نیازمند اصلاح بخشنامه داخلی می باشد و این اصلاح به دو سوم رای نمایندگان نیاز دارد و اگر بصورت دو شوری بررسی می شود بدین سبب است که بررسی دو شوری سبب پخته تر شدن طرح خواهد شد. شفافیت باید در تمام سطوحی که قانون مشخص می کند اجرائی شود. در اموراتی که به مردم باز می گردد باید شفافیت وجود داشته باشد نه فقط در مجلس بلکه در شورای نگهبان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام شاهد این شفافیت باشیم.
قالیباف افزود: هم اکنون مجلس شورای اسلامی از همه این نهادها شفاف تر می باشد چونکه برای مثال مذاکرات مجلس بصورت زنده پخش می شود.
قالیباف در ادامه با اشاره به موضوع طرح پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی اظهار داشت: در جلسه کمیسیون مشترک اعلام کردم که مذاکرات باید بصورت زنده در اینستاگرام و از طرف صدا و سیما پخش گردید اما یکسری فضاسازی ها در خارج از کشور انجام شد که این طرح بصورت اصل ۸۵ به شکلی بررسی می شود که مردم از روند بررسی ناآگاه باشند. بااینکه در مجلس افرادی هستند که قصد دارند محدودیت هایی ایجاد کنند اما بااینکه عموم نمایندگان چنین نظری ندارند. روند بررسی در کمیسیون مشترک به شکلی می باشد که تمامی ذی نفعان و صنف ها در جلسات کمیسیون حضور پیدا کنند و نظرات خودرا نیز عرضه کنند. ما در مجلس به دنبال محدود کردن فضا و فیلترینگ نیستیم. ما باید دقت کنیم که فعالین بزرگ حوزه اقتصاد در فضای مجازی چند صد برابر یک واحد صنفی متروکه ارزش دارند. اما اینها و اموال دیجیتالی مردم چگونه باید به دارایی مالی تبدیل گردد و در نظام بانکی اعتبار پیدا کند؟ اجازه دهید این مسائل به قانون تبدیل گردد. من روز گذشته درباب دریافت اینماد تذکر دادم. کماکان اعلام می شود که جوانان باید برای کارهای خود از بانک مرکزی وزارت خانه های اقتصاد و سمت مجوز دریافت نمایند اما چرا جوانان را گرفتار مشکل کنیم؟
وی اضافه کرد: ما حالا در زمینه فناوری و فضای مجازی جزو کشورهای پیشرفته هستیم اما با کج اندیشی نباید این ظرفیت ها را از دست بدهیم قسمتی از فعالین حوزه نرم افزار به سبب فضاسازی که از خارج درباب این طرح انجام شد به ترکیه و امارات رفتند. این توطئه دشمن است و ما در مجلس به دنبال اینطور مسائل نیستیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به هزینه اداره دفاتر نمایندگان توضیح داد: برمبنای قانون هر نماینده می تواند ۵ نفر کارمند داشته باشد. بااینکه اینها به مفهوم استخدام رسمی آن ۵ کارمند نیست. اما اگر این ۵ نفر از کارمندان دولت انتخاب شوند دولت باید آنها را برای انجام این وظیفه مامور کنند. نمایندگان به خودرو و دفتر نمایندگی در زمینه انتخابیه نیاز دارند. تمام هزینه های مورد نیاز نمایندگان بصورت دقیق برآورد می شود. اگر خودروی نمایندگان متعلق به مجلس باشد سالانه حدود ۱۰۷ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت در صورتیکه وقتی خودرو در اختیار خود نماینده قرار می گیرد هزینه آنرا خود پرداخت می کند و در این ۴ سال باید پول آنرا نیز پرداخت کند.
وی افزود: بااینکه این مباحث باید شفاف شوند اما مشکل اصلی کشور نمی باشد. صد در صد حقوق پرداختی دیوان محاسبات و ۸۰ درصد حقوق مجلس طبق گزارش سازمان امور استخدامی ثبت شده است. اما مشاهده کنید شرکت های دولتی چه میزان از حقوق پرداختی خودرا ثبت کردند.
قالیباف در ادامه عنوان کرد: بعنوان یک نماینده هیچ حساب حقوقی، پولی و مالی برای خود باز نکرده ام و تنها فیش حقوقی من فیش حقوقی دانشگاه تهران می باشد؛ اگر شخصی مدرکی خلاف این مساله دارد که من یک ریال در حوزه حق ماموریت مبلغی دریافت کرده ام من را بعنوان فردی متخلف اعلام نماید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود اظهار داشت: گاهی در بعضی موارد از مباحث دینی و انقلابی بصورت نادرست برداشت می شود؛ برای مثال گاهی ظاهر حرفمان آرمان خواهی است اما اهداف سیاسی را دنبال می کنیم؛ در اینگونه مواقع در این اهداف سیاسی اخلاق زیر پا گذاشته می شود؛ در این مواقع ممکنست به افراد تهمت زده شود یا اینکه مردم را فریب دهند یا تخریب کنند. نخستین حق مردم داشتن آگاهی است؛ آنها با این آگاهی می توانند مطالبات خودرا بیان کنند؛ بااینکه ما باید دقت کنیم که مردم باید به وظیفه و حقوق خود نیز آگاه باشند؛ نه اینکه فقط از آنها درخواست وظیفه داشته باشیم و حقوق شان را ندهیم؛ اما اگر مردم این آگاهی را داشته باشند سبب اعتماد آنها می شود و این اعتماد نیز مشارکت مردم را نیز می افزاید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر عنوان کرد: اساسا ما در زمینه نظارت بر رفتار نمایندگان ضعف هایی داریم که مجلس به دنبال تقویت آن بوده و می خواهد قانون بخشنامه داخلی را در این خصوص اصلاح کند؛ درباب آقای عنابستانی که دانشجویان اشاره کردند باید بگویم که بااینکه هیات نظارت پیگیری های مجدانه ای انجام داد، اما معتقدم که پیگیری ها باید محکم تر انجام می شد اما در نهایت نظر دادگاه ملاک قرار گرفت؛ البته در برخورد مامور نیروی انتظامی هم اشکالاتی وجود داشت؛ سرباز نباید از قانون تخطی کند. نماینده مجلس سیلی نزد و فقط سرباز را هول داد اما حق همین هول دادن را نداشت؛ بااینکه ما شاهد بودیم که در مجلس قبل درباب موضوع گمرک اینگونه موضوع پیگیری نشد.
رئیس مجلس با اشاره به اهمیت لایحه رتبه بندی معلمان اظهار داشت: وقتی دولت به مجلس لایحه می دهد ما نمی توانیم هزینه ای بیش از آنچه مورد نظر دولت می باشد در لایحه پیش بینی کنیم؛ چونکه این مساله توسط شورای نگهبان مورد مخالفت قرار می گیرد. مساله معلمان و اساتید بسیار حائز اهمیت می باشد نیروی انسانی ما در پشت همین میز مدرسه و دانشگاه ظرفیت های فراوانی دارند؛ ما هم در مجلس پیگیر موضوع رتبه بندی هستیم.
قالیباف با اشاره به قانون اقدام راهبردی اظهار داشت: ما برای نخستین بار با زبان دیپلماسی پارلمانی با جهان حرف زدیم؛ در ابتدا دولت قبل مقاومت کرد و فرصت سوزی هایی انجام داد اما با این کار موجب شدیم که تیم مذاکره کننده ما حالا دست پر باشد و مصوبه مجلس را با خود همراه داشته باشد.
قالیباف در ادامه در پاسخ به اظهارات یکی از دانشجویان درباب مباحثی که درباره آیت الله مصباح مطرح شده، اظهار داشت: آیت الله مصباح مطهری زمان ما می باشد، ما خطبه های پر مغز ایشان و گفتمان انقلابی وی را فراموش نمی نماییم. این که فرزند شهید در شرایطی مطالبی مطرح کند به سبب اشکالاتی است که ما در زمینه های مختلف سیاسی شاهد آن هستیم. ما نباید تحت تاثیر افکاری باشیم که با انقلاب و نظام مشکل دارند.
قالیباف با اشاره به کارنامه اجرائی و سیاسی خود عنوان کرد: در زمانی که در نیروی انتظامی فعالیت می کردم همه من را با عنوان یک رزمنده یاد می کردند، اما زمانی که وارد عرصه سیاست شدم تفاوت هایی بوجود آمد. در ۱۲ سال فعالیت خود در شهرداری هم علی رغم مشکلات تمام تلاش خودرا انجام دادم. این تلاش ها در شرایطی بود که تحریم وجود داشت و دولت های آقای احمدی نژاد و روحانی هیچ کمکی به شهرداری تهران نکردند و فقط چوب لای چرخ کار ما گذاشتند. از همان ابتدا هم جوان گرایی سرلوحه کار من بود و خیلی از مدیران من کمتر از من سن داشتند. ما نباید سبب احساس ناامیدی در جوانان بشویم.
منبع: parlemaniran.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب