روحانی در آخرین گفت وگو با مردم:

توافق برای برجام با معیار فرمایشات مقام معظم رهبری قابل اجراست

توافق برای برجام با معیار فرمایشات مقام معظم رهبری قابل اجراست

رئیس دولت دوازدهم در آخرین گفت وگوی تلویزیونی خود با مردم در دوران مسئولیتش، تصریح کرد: اگر معیار را فرمایشات مقام معظم رهبری قرار دهیم به توافق{برجام} خواهیم رسید و اگر مبنا مصوبه{مجلس} باشد این اتفاق نخواهد افتاد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در آخرین شب از حضورش در سمت ریاست جمهوری، با مردم از راه شبکه یک صدا و سیما صحبت کرد.
روحانی در ابتدا خطاب به مجری برنامه اظهار داشت: خوشحال هستم این فرصت به وجود آمد. علاقه مند هستم مصاحبه ما غیررسمی باشد. فرض کنید فردا شب است و زمان ریاست جمهوری تمام شده است. فرض کنید اگر شهروندان بودند چه سئوالاتی می پرسیدند؟ همان ها را بپرسید. به عبارتی دیگر نماینده مردم باشید نه صدا و سیما.
روحانی اظهار داشت: در ذهن من این بود که گرهی که در کشور بوجود آمده بود یا با دیپلماسی حل می شد یا جنگ. آقای اولاند گفت در سال ۲۰۱۳ تصمیم قطعی برای جنگ با ایران را گرفته بودیم. وقتی شما آمدید، ما منصرف شدیم. در ذهن من هم همین بود.
وی افزود: در آذر ماه توافق اولیه صورت گرفت. در توافق دوم پذیرفتند اصل فن آوری هسته ای را ایران داشته باشد. سوم اینکه اموال ما به تدریج آزاد شود. خود این مورد فضایی را ایجاد کرد از نظر بازار و روانی که مردم آینده ایران را مثبت می دیدند.
روحانی اظهار داشت: بعد به توافق لوزان و بعد توافق هسته ای رسیدیم. به اجرایش در دی ۹۴ هم رسیدیم. توافق این بود که تحریم های هسته ای برداشته شود، اصل فن آوری پذیرفته شود و ما هم مقداری محدود نماییم. نمی گویم همه آن توافق اجرا شد اما قولی که به مردم دادم انجام شد و به جای جنگ، توافق شد. بانک ها و سرمایه گذاران خارجی به کشور آمدند.
رئیس جمهور اظهار داشت: سال ۹۲ قول دادیم و تا آخر دولت یازدهم قدم به قدم قول ها را اجرا کردیم. در دولت دوازدهم کسی بر سر کار آمد که نمی شد با او حرف زد. ما آن زمان و همین هم اکنون در واقع با آمریکا حرف می زنیم. وی خاطرنشان کرد من رئیس جمهور شوم توافق نامه برجام را تغییر می دهم. وقتی که تعلیق ها را برای تحریم انجام داد اواخر سال ۹۶ گفت بار آخری است که این کار را می کنم. وقتی خارج شد با شرایط جدیدی رو به رو شدیم.
وی افزود: ما امکان دارد با دولت ها توافق نماییم و دولت ها تا حدودی انجامش دهند. اما در تحریم بیشتر از دولت ها با شرکت ها رو به رو هستیم. شرکت ها فرصتی مطمئن می خواهند که سرمایه هایشان در ایران از بین نمی رود و به سود می رسند. آنها چندماه تا چند سال از دولت ها عقب تر هستند.
روحانی اظهار داشت: آمریکایی ها از ما می خواستند توافقات گسترده تر شود. می خواستند بحث منطقه را هم به مذاکرات اضافه کنند. وقتی ما به دنیا می گوییم فقط در مورد هسته ای حرف می زنیم آثارش هم محدود خواهد بود. بانک ها به روابط سیاسی ایران با کشورهای دیگر نگاه می کنند. در مصوبه اخیر مجلس گفته اند همه تحریم ها باید برداشته شود. حقوق بشر، هسته ای، تروریسم. می شود همه این تحریم ها را برداشت اما مذاکرات دیگری می خواهد.
وی افزود: توافق نزدیک است. کاملا چشم انداز توافق است. اگر معیار ما فرمایشات مقام معظم رهبری باشد قابل اجرا می باشد. مصوبه مجلس مانع است. نه فقط در این دولت اگر دولت سیزدهم هم پایبند به این مصوبات باشد، به توافق نمی رسند.
وی تصریح کرد: اگر معیار را فرمایشات مقام معظم رهبری قرار دهیم به توافق خواهیم رسید و اگر مبنا مصوبه{مجلس} باشد این اتفاق نخواهد افتاد.
روحانی در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص درست بودن شایعاتی مانند اینکه روحانی روزی دو ساعت سر کار بوده و شبیه مردم زندگی نمی کند، اظهار داشت: من در شبانه روز حداقل ۱۳ تا ۱۴ ساعت کار می کردم. در دوران کرونا هفته ای دو جلسه ستاد کرونا داشتم. در این یک سال و نیم من از تهران خارج نشدم. سفرهای قبلی من کاری بوده است. این اتهامات بی اساس است. ساعات کار ما مشخص است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه چیزهایی را نمی توانید به مردم بگویید؟ اظهار داشت: اگر فردا شب بود راحتتر پاسخ می دادم. حل مسایل کشور فقط بر عهده قوه مجریه نیست. مثلاً گاهی باید با قوه قضاییه هماهنگ باشیم. یا من می گویم برای اینکه به مسائل اقتصادی مردم برسیم، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید دو وزارت خانه بشود یا مجلس نمی پذیرد یا دیر می پذیرد یا شورای نگهبان رد می کند. من نمی توانم این موضوعات را هی به مردم بگویم. من می توانم خودم را راحت کنم و بگویم تقصیر من نیست. یک سری مسائل کلان تر است. هماهنگی کلانی را می خواهد که گاهی زمان بر است. طرح این موضوعات شکاف های اجتماعی ما را بیشتر می کند. آزادی مردم در فضای مجاز ی چه قدر باشد؟ پهنای باند چه قدر باشد؟ از مسائلی بود که در جلساتمان بررسی کردیم و اختلاف نظر داشتیم. اگر این مسایل را بگوییم به مردم؛ در بلندمدت خوب است اما در کوتاه مدت مشکل بوجود می آورد.
رئیس جمهور اظهار داشت: مهم ترین پرونده ای که دست دولت سیزدهم قرار می گیرد مذاکره و تعامل با دنیا است. ما هیچ راهی در کوتاه مدت جز تعامل نداریم. در بلندمدت اگر مردم تحمل کنند راهکارهای دیگری داریم. در چارچوبی که مقام معظم رهبری گفتند باید برای مذاکرات تصمیم بگیرند. موضوعات اقتصادی هم هست.
وی در واکنش به پرسشی در خصوص بحران های امنیتی مثل بنزین و موسسات مالی، اظهار داشت: پیشگیری همه این مسائل گاهی امکان پذیر نیست. تنش های غم آلودی داشتیم و اتفاقات بدی افتاده است اما هشت ماه نبوده است در کوتاه مدت حل کردیم. در سال ۹۶ مشکلاتمان به موسسات اعتباری برمی گشت. همه آن مشکل به حکم یک قاضی در مشهد بازمی گردد. دولت مجبور می شود وارد شود. دولت با هزینه زیاد، بیشتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان این مشکل را حل کرد. در خوزستان به خاطر کم آبی و شرایط جوی بحرانی ایجاد می شود که باید جمع شود. دولت کارهای بزرگی در امنیت کرده است اما همه آن به دولت مربوط نمی گردد.
روحانی درباره کسری بودجه هم اظهار داشت: اگر هم اکنون رئیس سازمان برنامه و بودجه بود، می گفت کسری بودجه نداریم. هر مشکلی اگر هست دولت و مجلس باهم هستند؛ اما خطرناک ترین راه تأمین این کسری، آنجایی است که از پایه پولی استفاده نماییم. ما از بانک مرکزی و پایه پولی استفاده نکردیم و از مردم قرض گرفتیم. بموقع هم با سودش پس می دهیم. دولت در اوراق هیچ تخلفی نداشته است. یکی از کارهایی که می خواستم انجام دهم و نشد، این بود که دست دولت را در اداره بنگاه های اقتصادی کوتاه نماییم. بخشی اش انجام شد و بخشی اش باقی ماند.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به لزوم مبارزه با فساد اظهار داشت: فساد یک معضل اجتماعی بوده و هست. اعتقاد دولت من از اول این بوده که فساد در سایه شفافیت از بین می رود. مثلاً {مبارزه با} قاچاق در منطقه جنوب دست نیروی انتظامی بود، مصوبه در شورایعالی امنیت تصویب کردیم سپاه وارد شود، سپاه آمد و باز جمع نشد. یکی از دلایلی که گفتیم سامانه های فضای مجازی باید ادامه پیدا کند برای همین است. سامانه جامع تجارت یکی از کارهایی بود که راه اندازی کردیم که همه ببینند چه اتفاقی می افتد. ریشه مبارزه با فساد شفافیت است.
روحانی اظهار داشت: من از آغاز روزهای انقلاب در کنار انقلاب بوده ام. اما کار اصلی من کار فرهنگی است. درست است که کار امنیتی ما بیشتر گفته می شود ولی از فردا سمت رسمی ندارم و کار علمی و فرهنگی خواهم کرد.
وی اظهار داشت: ما در تمام این هشت سال سعی کردیم به وظایف خود عمل نماییم. همه وزرا تلاش کردند. اما مواردی بوده است که نتوانستیم انتظارات مردم را انجام دهیم عوامل اصلی اش کرونا و تحریم و جنگ اقتصادی بود اما احیای دریاچه ارومیه، پالایشگاه های مهم، پیشرفت در فولاد، پنجشنبه های افتتاح با مجموعه ۸۸ افتتاح بزرگ ملی کارهای باافتخار ما است. ان شاءالله مردم موفق باشند و امیدوارم دولت سیزدهم بتواند به مردم کمک نماید.
روحانی اظهار داشت: از صدا و سیما تشکر می کنم، کارهای بزرگی انجام داده؛ البته شکاف هایی هم بوده که گذشته. اما امیدوارم این سازمان در کار بزرگ فرهنگ سازی موفق باشد.
روحانی ضمن اشاره به روند واکسیناسیون کرونا اظهار داشت: واکسن هایی در دنیا تولید شد که حاضر بودند در مرحله سوم کارآزمایی بالینی به ما بدهند، یعنی می خواستند روی مردم ما تست کنند، ازاین رو اگر واکسن ها ناموفق بود، ممکن بود بلوای بزرگ ایجاد نماید، البته برخی کشورها قبول کردند. البته ما از کواکس و هند واکسن خریدیم، اما آنها عقب بودند و نتوانستند به ما بدهند، واکسن چینی هم با تأخیر مواجه گردید، اما در شرایط فعلی و آینده، وضعیت ما به لحاظ واکسیناسیون خیلی خوب است و می توانیم در روز، ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر را واکسینه نماییم.
وی ادامه داد: وقتی یک موج بیماری می آید، باید دوره خویش را طی بکند و تلفات هم می گیرد، این موج جدید در جنوب کشور درحال آرام گرفتن است، اما در بخش مرکزی درحال اوج گرفتن است و در بخش های شمالی هم بدتر است، امکان دارد در آینده موج دیگری هم بیاید، در امر کرونا اقدامات خوبی انجام گرفته است و در بعضی موارد با تأخیر مواجه بودیم، اما نکته اساسی این است که همراهی مردم باید بیشتر شود.



1400/05/12
11:55:29
0.0 / 5
975
تگهای خبر: اتهام , برنامه , پرونده , تصویب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵