نایب رئیس كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
طرح تقلیل حبس تعزیری بر اثرگذاری مجازات حبس می افزاید
به گزارش پارلمان ایران دات كام نایب رئیس كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری را طرحی موثر بر كاهش جمعیت كیفری زندان ها دانست و اظهار داشت: این طرح می تواند بر اثرگذاری مجازات حبس بیفزاید.
یحیی كمالی پور در گفت و گو با ایسنا، درباره طرح تقلیل مجازات حبس و اثرگذاری این طرح بر كاهش جمعیت كیفری و تسهیل بازپروری مجرمین اظهار داشت: فلسفه وجودی مجازات ها در اسلام و همین طور در قانون مجازات اسلامی بازدارندگی و بازگشت مجدد مرتكبین به جامعه است.
وی اضافه كرد: ما در سال های اخیر شاهد كاهش اثرگذاری مجازات ها و به خصوص كاهش جنبه بازدارندگی مجازات حبس بوده ایم؛ باتوجه به ستاندن مرخصی های گوناگون در جریان حبس های طویل المدت نه خود مجرم و نه جامعه بازدارندگی مجازات حبس را احساس نمی كردند.
نایب رئیس كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار نمود: بر همین مبنا قانونی شدن طرح تقلیل مجازات حبس كمك می نماید كه از مدت مجازات حبس كاسته و به اثرگذاری آن افزوده شود به صورتی كه وقتی ۱۵ سال حبس را به ۷ سال حبس كاهش دهیم فرد واقعا ۷ سال زندان را تحمل می كند؛ در واقع باید به شكلی شود كه به این ولنگاری حوزه مجازات های جایگزین اختتام داده شود و در یك چارچوب قانونی قرار گیرد.
كمالی پور افزود: اگر این طرح(تقلیل مجازات حبس تعزیری) به تصویب برسد و نهایی شود، می تواند جمعیت كیفری زندان را كم كند و بر اثرگذاری مجازات حبس بیفزاید، در این طرح بر تعداد جرائم قابل گذشت افزوده شده و اصلاحات مختلفی انجام شده، این طرح می تواند شرایط خوبی را برای مجازات ها فراهم آورد، حال باید ببینیم ایرادات شورای نگهبان به این طرح چگونه در مجلس برطرف می شود.
به گزارش پارلمان ایران دات كام به نقل از ایسنا، دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری ۱۲ آبان ماه با ۱۸۰ رای موافق تصویب گردید، سپس كمیسیون حقوقی و قضایی این طرح را رد كردند، سپس نمایندگان در جلسه علنی ۱۴ آبان ماه گزارش كمیسیون قضایی و حقوقی در ارتباط با رد كلیات طرح دو فوریتی این طرح را بررسی و در نهایت با ۱۱۵ رای موافق، ۶۳ رای مخالف و ۹ رای ممتنع با گزارش كمیسیون مخالفت كردند یعنی در واقع با كلیات این طرح موافقت كردند، باردیگر بعد از بررسی های این طرح در كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و با تغییرات عمده ای كه در آن بگفته فتحی طراح این طرح به وجود آمده بود، این طرح در تاریخ ۱۵ دی ماه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و بعد از آن برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد. شورای نگهبان نیز در تاریخ ۱۲ بهمن ماه نظر خودرا اعلام نمود و ایرادات زیادی را به این طرح وارد دانست؛ اما هنوز این ایرادات مورد بررسی و اصلاح مجلس قرار نگرفته است.
منبع: پارلمان ایران دات كام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب