متا کره چشم رباتیک می سازد

متا کره چشم رباتیک می سازد

به گزارش پارلمان ایران دات کام شرکت ˮمتاˮ، یک کره چشم مکانیکی می سازد که خصوصیت هایی مشابه چشم انسان دارد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمودو، در حال حاضر به خوبی مشخص شده است که شرکت فیس بوک که حالا نام خویش را به "متا" تغییر داده است، میلیاردها دلار صرف انتقال هرچه بیشتر کاربران از دنیای واقعی به دنیای مملو از آواتار متاورس می کند. اما آنچه کمتر در مورد این شرکت به آن اشاره می شود راه هایی است که متا با آنها خصوصیت های اساسا انسانی را به ماشین ها اضافه می کند. این شرکت این دفعه دست به طراحی کره چشم مکانیکی مشابه چشم انسان زده و این اختراع را ثبت کرده است.
بر طبق اسناد عرضه شده در مورد این "کره چشم مکانیکی ۱۰۰" در ماه دسامبر، ادعا می شود که این گوی فلزی یک "چشم رباتیک" است که مقرر است چشم انسان را شبیه سازی کند. این چشم رباتیک دو محور چرخشی دارد که در یک نقطه مرکزی تلاقی می کنند. توضیحات طراحی آن هم پیچیده به نظر می آید و بخش هایی از آن صلبیه، شبکیه و قرنیه چشم انسان را شبیه سازی می کنند. علاوه بر آن این چشم رباتیک مردمک و عنبیه دارد.


اما چشم بدون سر کاربردی نخواهد داشت. متا به این مورد هم فکر کرده است. این چشم بگونه ای طراحی شده که با یک سر رباتیک جفت می شود.
این کره چشم به حسگرهایی مجهز می شود که به آن در "دیدن" کمک می کنند. به نقل از سازندگان این قابلیت را میتوان با استفاده از یادگیری ماشینی آموزش داد و بهبود بخشید. این کار را به صورت بالقوه میتوان برپایه داده های به دست آمده از ردیابی حرکت چشم کاربران انسانی انجام داد.
متا فقط در کوشش برای ساخت یک هیولای مکانیکی با نگاه نافذ نیست. این چشم مکانیکی می تواند کاربردهای عملی تری هم داشته باشد. برای مثال میتوان از آن برای ردیابی دقیق حرکات چشم انسان بهره برد.


همانطور که اینسایدر اشاره نموده است، این فناوری می تواند به صورت بالقوه توسعه حقیقت افزوده و حقیقت مجازی که به شدت وابسته به ردیابی چشم هستند را سرعت بخشد.
این اولین باری نیست که متا خصوصیت های انسانی را با ربات ها ادغام می کند. در ماه نوامبر متا خبر از همکاری خود با دانشگاه کارنگی ملون برای ساخت یک پوست رباتی سبک و حساس به لمس داد که به ادغام ربات ها با حس لامسه کمک می نماید. مارک زاکربرگ در یک پست فیس بوک اظهار داشت: از داده های لمسی محیطی میتوان برای ساخت اجسام مجازی واقعی و تعاملات فیزیکی در دنیای متاورس بهره برد.



1400/10/26
21:08:21
0.0 / 5
530
تگهای خبر: آموزش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳